www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Provinciale aftrap natuurwerkdag op scoutinglandgoed

3 november 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

natuurwerkdag1

 

SAM_5638

Zaterdag 1 november 2014 werd al weer de 14e Natuurwerkdag georganiseerd, waaraan een recordaantal van 14.500 vrijwilligers deel nam op 488 locaties door heel Nederland. Onder een strak blauwe hemel werd in Flevoland het startsein voor de provinciale Natuurwerkdag gegeven door burgemeester Gerit jan Gorter van Zeewolde, gedeputeerde Bert Gijsberts van de provincie Flevoland, directeur Geert Gielen van Landschapsbeheer Flevoland, directeur Jan Koehoorn van Scouting Nederland en boswachter Hans-Erik Kuypers van Staatsbosbeheer. Op het nieuwe scoutinglandgoed in het Horsterwold in Zeewolde plantte zij samen met scouts van verschillende groepen uit Nederland de eerste 5 bomen van deze dag.

SAM_5644  SAM_5641 SAM_5640 SAM_5639natuurwerkdag 2014

Na de gebruikelijke openingstoespraken gingen 250 scouts aan de slag om zo’n 2000 struiken te planten. Deze struiken gaan de afscheiding vormen tussen de verschillende kampvelden. Tussen de middag werd er vanuit de keukentent koffie, thee, limonade en soep geschonken, zodat ieder weer een beetje bij kon komen van het planten.

SAM_5647 SAM_5645

Gezien het grote aantal enthousiaste kinderen was deze klus in de loop van de dag geklaard en kon er nog een project opgestart worden. Een aantal groepen zijn ’s middags nog druk bezig geweest met het zagen van bomen om een doorgang naar het water vrij te maken van populieren opslag. Hier moet in de toekomst een aanlegsteiger komen, zodat het scoutinglandgoed ook over water te bereiken is door waterscouts.

SAM_5653

Om 16.00 uur gingen dan ook vele scouts moe maar voldaan weer huiswaarts en was er heel veel werk verzet, en was de warmste natuurwerkdag ooit ten einde.

SAM_5650 SAM_5651

Het scoutinglandgoed is natuurlijk nog niet af, maar hoopt volgend jaar haar “deuren” te openen.

scoutinglandgoed

De natuurwerkdag in Flevoland is een initiatief van landschapsbeheer Flevoland en werd georganiseerd op deze locatie in samenwerking door Scouting Nederland en Staatsbosbeheer.

Meer weten over het scoutinglandgoed in Zeewolde? Kijk dan op: www.scoutinglandgoed.scouting.nl of op voorgaande artikelen in dit weblog. Meer weten over de natuurwerkdag? Kijk dan op: www.natuurwerkdag.nl

Tot volgend jaar op de natuurwerkdag 2015
Boswachter Rob koetsier

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog