www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Groene Sportschool

8 januari 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

foto2

Het nieuwe jaar is inmiddels ruim een week onderweg. Deze week is omgevlogen. Wat ook vaak in zo’n eerste week weg vliegt, zijn de goede voornemens. Minder roken, gezonder eten en noem maar op wat nog meer. Wat ook vaak voor komt, is het voornemen om meer te gaan bewegen en sporten. Wat dat betreft mag ik u welkom heten in de grootste sportschool van Nederland, Buiten! Hier hebben we voor u een aanbieding die u niet kan laten liggen: een jaar lang gratis sporten, in dit geval in de gebieden van Staatsbosbeheer in Flevoland. Naast het gewone wandelen en fietsen in bijvoorbeeld het Gelderse Hout of het Zuigerplasbos, kunt u het natuurlijk ook wat sportiever aanpakken door te gaan hardlopen rond de Zuigerplas of nog wat zwaarder, de mountainbike route te nemen. Deze wordt dit jaar nog uitdagender, omdat we in samenwerking met het Waterschap Zuiderzeeland en de Tourclub Lelystad een mooi stuk parcours erbij hebben gemaakt in het Zuigerplasbos met een waterdoorgang en heuvels. Nog wel even wachten tot de zomer, dan is het nieuwe parcours voor iedereen te gebruiken.

mtb route kotterbos 5

Bent u een liefhebber van watersport ook dat kan, pak een keer een kano of huur er een en maak een rondje door en langs de gebieden of op de Zuigerplas.

Bowachter verteld tijdens de safari
Bowachter verteld tijdens de safari

Misschien denkt u, ja maar ik heb kinderen, wat doe ik met hen als ik ga sporten? Nee, we hebben geen ballenbak zoals IKEA voor kinderopvang. Wij hebben iets veel mooiers en uitdagender, het Belevenissenbos in het Zuigerplasbos. Een 40 hectare groot speelbos vol spannende avonturen. Ik weet zeker dat ze hiervoor graag de Ipad en dergelijke aan de kant leggen. Een middag in het Belevenissenbos en ze willen niet meer terug. Hoezo willen kinderen niet meer buiten spelen? Als ouder mag u natuurlijk gewoon mee doen, dan krijgt uzelf ook uw gezonde dosis beweging. Wist u dat het Belevenissenbos het grootste speelbos is van Nederland?

SAM_3296

Alle reden dus om het goede voornemen van meer bewegen vast te houden en naar de Groene Sportschool te gaan. Ik zie u graag.

 

Boswachter Rob Koetsier

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog