www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Tweede paasdag? Natuurlijk het water op!

27 maart 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

DSC_9294_resizeOp tweede paasdag (maandag 6 april) gaan we weer varen! Net als afgelopen jaar willen Staatsbosbeheer in Zeewolde en Sylfe Zeiltochten je graag weer meenemen om de Randmeren te ontdekken. Lothar Hoekstra heeft als schipper van “De Ebenhaezer” hard gewerkt om zijn skûtsje weer vaarklaar te krijgen voor het nieuwe seizoen en we staan dan ook te popelen om te kijken welke vogels nu al aanwezig zijn op het Randmeer bij Zeewolde.IMG_7995

Natuurgids en vogelkenner Doite Jager brengt je aan boord van het oude zeilschip op een ontspannen manier, zeilend of zonodig met motor, langs de rietkragen van dit vogelrijke gebied.

vogelexcursieresized_1
Hoogtepunten van de vaartocht zijn de vele natuureilandjes in het Wolderwijd en Veluwemeer waar vele water- en rietvogels verblijven. Ideaal voor de beginnende vogelaar en natuurfotograaf en een  heerlijke manier om de natuur op tweede paasdag te beleven.

We starten om 9.30 uur vanuit Bolhaven 10, Steiger L in Zeewolde. Rond 13:30 uur zijn we weer terug.

Voor nadere informatie en aanmelden, kijk op  de site www.staatsbosbeheer.nl/vogelskijkenrandmeren

Voor informatie kun je ook bellen met Lothar Hoekstra: 06 534 67 257

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog