www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Lekker varen met Hemelvaart

6 mei 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

sylfe 1Op donderdag 14 mei gaan we weer varen op het Randmeer bij Zeewolde. Mocht je zin hebben om er even helemaal uit te zijn en je op je dooie akkertje langs de rietkragen van dit bijzondere natuurgebied te laten varen, dan moet je zeker mee.

Aan boord van een rustiek zeilschip laten schipper Lothar Hoekstra en boswachter Rob Koetsier je de mooie plekken van het Wolderwijd en Delta Schuitebeek zien. vogelexcursieresized_1Tijdens de zeiltocht wordt er speciale aandacht besteed aan de enorme aantallen vogels die fourageren op het Randmeer en hun nesten hebben in de dikke rietkragen langs de oevers. Bij eerdere tochten dit jaar werden meer dan 40 soorten vogels geteld, waaronder de bijzondere geoorde fuut.IMG_7995

Het belooft weer een mooie tocht te worden. Laat je lekker verwennen tijdens het varen en geniet van de heerlijke lunch die Lothar voor u kan klaarmaken.

We vertrekken om 9:30 uur vanaf de Bolhaven in Zeewolde.

 

Meld je aan via de website:

http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/randmeerbossen/vogels-kijken-vanaf-een-skutsje-op-de-randmeren

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog