www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Bermen bij fietspaden in het Horsterwold krijgen opknapbeurt

23 juli 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Het was al een tijdje een doorn in het oog van een aantal fietsende natuurliefhebbers in het Horsterwold. Modderbermen!

IMG_3607
In 2012 konden we vol trots melden dat een groot deel van de fietspaden in het Horsterwold waren verbreed en dat er ook kilometers nieuw fietspad was aangelegd. Eindelijk hoefde men niet meer af te stappen wanneer men werd geconfronteerd met een tegenligger en als men dan toch wilde afstappen, om bijvoorbeeld naar een Wielewaal te luisteren, dan zaten je schoenen niet direct onder een laag vruchtbare zeeklei.

IMG_3604Heel het Horsterwold? Nee, er bleven nog enkele stukken authentiek fietspad over. Ongeveer één meter breed, in het voorjaar en zomer overgroeid met gras en een modderberm na een regenperiode. Deze bermen, grofweg tussen de fietsknooppunten 77 en 19 (Groenewoudseweg-Golfbaan), en tussen 41,42,43.  (Dasselaarweg – Nulderpad)  waren echt aan een opknapbeurt toe. We hebben deze stukken fietspad helaas (nog) niet kunnen verbreden, maar wel de financiering gevonden om traject van zo’n 4 km op te knappen. De bermen zijn van een dikke laag puin voorzien, die de modder onder de duim moet gaan houden. Daarmee kunnen we weer een tijdje vooruit en wordt het fietsen geen mud-event.

Met dank aan onze leerling Ruud Meijer, die ons helaas in augustus gaat verlaten. Hij heeft het in het kader van zijn opleiding het project op zich genomen en uit laten voeren. Het ziet er weer strak uit!

Met vriendelijke groet,

Boswachter Hans-Erik Kuypers

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog