www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Na 2 maanden…

24 juni 2016 Staatsbosbeheer in Flevoland
bevertocht

Het is alweer een maand geleden dat ik mijn eerste blog als boswachter geschreven heb. Als ik zo terug kijk lijkt de tijd voorbij gevlogen. Wat een leuk en afwisselend beroep hebben we toch als boswachter! Na zo’n conclusie leek het mij wel tijd om weer een aantal beslommeringen te delen.

Beversafari
De afgelopen tijd heb ik veel kennis gemaakt met collega’s, netwerk en natuurlijk het gebied. En om meteen met een ‘natuur’lijk hoogtepunt te beginnen; afgelopen week ben ik met collega Rob mee geweest met de beversafari. Wat een bijzondere indruk krijg je zo van het gebied! Een heel andere beleving van en met de natuur. Oorverdovende rust en stilte zo dicht tegen de stad aan.  En dan als kers op de taart een aantal bevers van zeer dichtbij kunnen bewonderen!
Veel hoogtepunten
En er waren meer hoogtepunten afgelopen maand. Zo was er de kennismaking met de leden van het Museumbos. De conclusie van de kennismaking is wel dat als je het verhaal van Almere kent alles in een ander daglicht komt te staan. Een indrukwekkend verhaal is het Museumbos namelijk! Wat een betrokken Almeerders hebben de stad gebouwd! En wat een enthousiasme en daadkracht was er bij deze ‘founding fathers’!

In de tussentijd hebben wij een bezoek gebracht aan een voedselbos in Groesbeek. Ter inspiratie voor de ambitieuze plannen in Almere. Een mooie beleving om de natuur van de eetbare kant te benaderen. En om een balans tussen voedsel en recreatie te vinden. Optimaal gebruik van de natuur. Waar de mens de natuur kan beleven en benutten.

schapen eten berenklauw

Als laatste; vanaf vandaag is de camping weer open op de Kemphaan. Het is een half jaartje stil geweest maar vanaf vandaag is de camping weer in gebruik genomen. Er wordt nog wel geschilderd en geklust, maar het is weer heerlijk bijkomen in de natuur, vlak bij een van de meest ambitieuze steden in de regio. Van harte welkom!

Boswachter Freek (volg mij ook op Twitter)

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog