www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boswachtersgeluk

9 augustus 2016 Boswachter Tjibbe Hunink in Flevoland

Soms heb je geluk als boswachter. Vanmiddag heb ik de graslanden bij het Horsterstrand (Zeewolde) geïnventariseerd. Het was droog en heerlijk weer dus geen straf om buiten te zijn.

Verrassing
Mijn auto heb ik op de dijk geparkeerd. Na ongeveer anderhalf uur inventariseren kom ik terug bij de auto en zie een reebok lopen onder aan de dijk. Mijn fototoestel ligt nog in de auto dus ik moet eerst de auto open maken. Wat maakt dat automatische slot een herrie!

Snel de camera en de rijstzak gepakt. De bok heeft gelukkig niets door. De rijstzak heb ik bovenop de caddy gelegd, voorzichtig de achterdeur geopend en ik ben in de auto gaan staan. Zo stond ik hoog genoeg om de bok te zien. Deze besloot om de dijk over te steken. Vlak voor de auto. Halverwege de dijk bleef hij nog even staan. Na een paar foto’s vond hij het welletjes en liep snel door de bossages in bij het Horsterstrand.

Boswachtersgeluk
Soms kom je als boswachter op plekken die niet voor iedereen toegankelijk zijn. Ook krijg je met een beetje geluk tijdens het werk dieren voor de lens. Dat geluk noem ik boswachtersgeluk. Deze geluksmomenten wil ik graag met jullie delen.

Tjibbe Hunink
Boswachter ecologie

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog