www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Winnares van vrouw in de media 2019 voor Flevoland

6 februari 2020 Boswachter Amy Zeeman in Flevoland

Afgelopen week kreeg ik te horen dat ik mijzelf de Vrouw in De Media 2019 voor Flevoland mag noemen. Wat ben ik dankbaar voor iedereen die op mij gestemd heeft, mijn berichten gedeeld heeft en mij deze prachtige award gunt!

De groep genomineerden zijn allemaal vrouwen die zich in het afgelopen jaar veel in de media hebben neergezet. Vrouwen die hun deskundigheid en/of hun passie met de buitenwereld hebben gedeeld en daarmee anderen hebben weten te bereiken.

Tien vrouwen met totaal verschillende beroepen of passies waren voor Flevoland genomineerd voor deze award : van een voormalig turnster, Tweede Kamerlid tot de voorzitter van dierennoodhulp in Flevoland. Allemaal hebben ze één ding gemeen: gebruik maken van de media.

 

Twee jaar geleden ben ik als boswachter publiek begonnen bij Staatsbosbeheer in de gebieden in Oostelijk Flevoland (Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en de stadsbossen van Lelystad).

‘’Ooit al eens gehoord van het Roggebotzand?’’, vroeg ik aan mijn vrienden, wonend in Almere… ‘’Nou nee’’ antwoordden ze daarop.

De gebieden die wij beheren stonden nog niet op de kaart. Wij boden geen excursies aan en men wist ons ook niet altijd te vinden of te bereiken. Dat vond ik een gemiste kans. Wij beheren namelijk echt wat pareltjes van de Flevolandse polder.

Vanaf dag één dat ik in dienst kwam bij Staatsbosbeheer heb ik mijn social media-kanalen benut. Zo ben ik medio 2018 begonnen met een Facebookpagina “boswachterAmy” en ben ik inmiddels te vinden op Instagram, Twitter en YouTube.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen mee de natuur in te krijgen, de natuur te beleven, onze onbekende pareltjes te laten zien en te laten zien wat mijn werk als boswachter inhoudt.

 

Dank aan

Mijn dank aan al mijn volgers, vrienden, familie en collega’s die gestemd hebben op mij, mijn berichten hebben gedeeld en die mijn berichten op Facebook, Instagram, Twitter en YouTube waarderen. Dank dat jullie mij deze prachtige award gegund hebben!

 

Bekijk hier de uitzending van de award uitreiking bij omroep Flevoland terug.

Regionale Vrouw in de Media Award
De regionale award is een onderdeel van de Landelijke Vrouw in de Media Awards. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot en met donderdag 30 januari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl.  Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. 90.000 mensen brachten hun stem uit.

 

Tekort vrouwelijke rolmodellen in de media
De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. In opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het Commissariaat voor de Media onderzoek gedaan naar de representatie van mannen en vrouwen in Nederlandse non-fictie televisieprogramma’s. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen minder vaak in beeld worden gebracht dan mannen (36,6 procent). Als er om specifieke deskundigheid wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij politici of experts, zijn vrouwen nog minder in beeld dan mannen (23,2 procent)*. Kijken we naar overige media zoals dagbladen en radioprogramma’s dan is van alle mensen aanwezig in het nieuws (experts, slachtoffers, ooggetuigen, ouders e.d.) 19,5 procent vrouw (bron: GMMP*).

reageren

geef een reactie

 • Bouke
  8 februari 2020 om 08:40

  Super goed Amy. Gefeliciteerd.

 • Boswachter Charlotte Almekinders
  6 februari 2020 om 11:29

  Leuk Amy! Goed gedaan! Hartelijk Gefeliciteerd ! 🙂

  • Boswachter Amy Zeeman
   6 februari 2020 om 14:35

   Dank je wel Charlotte!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog