www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Stichting Politie Veteraan en Staatsbosbeheer sluiten overeenkomst

20 mei 2021 Boswachter Hans Breeveld in Flevoland

Op 19 mei 2021 is tussen de Stichting Politie Veteraan (SPV) en Staatsbosbeheer een overeenkomst gesloten voor samenwerking.

Binnen het Horsterwold in Zeewolde wordt al meer dan 2 jaar door Stichting Politie Veteraan (SPV) en Staatsbosbeheer  samengewerkt. In het begin op een meer informele wijze maar nu na 2 jaar blijkt dat beide organisaties tevreden zijn met deze samenwerking en is besloten dit een formeler karakter te geven.

De Stichting Politie Veteraan is een stichting die voort komt vanuit het politie personeel zelf. Het heeft zich tot doel gesteld om politiemensen te ondersteunen die als gevolg van hun werkzaamheden een mentale blessure hebben opgelopen. Dit kan gaan om PTSS, Burn-out, of andere vormen van overspannenheid. Het uiteindelijke doel van de stichting is om deze collega’s hulp te bieden bij het omgaan met hun blessure. Indien mogelijk wordt geprobeerd om deze mensen weer te doen integreren in het politievak, of hen in ieder geval verder te helpen in hun situatie.

Zinvol werk in het bos

In 2018 ontstond er een contact tussen Stichting Politie Veteraan en Staatsbosbeheer. Vanuit de cliënten van de stichting bleek er behoefte te zijn om actief te kunnen zijn in een prikkelvrije, stress loze omgeving waarbij er geen druk op de mensen werd gelegd. Daarnaast wilde men ook een zinvolle bijdrage aan de leefomgeving leveren. Werken in het bos bood uitkomst. Staatsbosbeheer, als grootste terrein eigenaar, heeft op verschillende plekken in Flevoland, maar ook daarbuiten, volop werkzaamheden die precies voldoen aan de wens van de cliënten. Zo helpen de mensen nu mee met het onderhoud van het Speelbos “de Zevensprong” in Zeewolde, helpen mee met opsnoeien van wandel- en fietspaden en doen verschillende vormen van klein onderhoud. Later kunnen zij ook elders binnen Flevoland actief worden.

De samenwerking verloopt zo goed, dat er op meerdere plaatsen in het land gekeken wordt of ook daar een samenwerking kan worden opgestart.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog