www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Nieuwe activiteit in speelbos Sparjebird

15 april 2013 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

 Afgelopen vrijdag 12 april kwamen ca 80 leerlingen van de basisschool uit Boarnburgum naar Sparjebird om deel te nemen aan het programma Natuursprong. Onderleiding van de boswachters van Staatsbosbeheer van het district Fryslân versterkt met enkele vrijwilligers kregen kinderen een prachtig gevarieerd programma aangeboden. Kinderen, schoolleiding en begeleiding konden na afloop terug zien op een geslaagde morgen. ( dit is mooier dan een pretpark was een veel gehoorde opmerking). Na afloop gingen de kinderen gezamenlijk een broodje bakken wat zich met een warme hamburger uitstekend liet smaken na deze inspannende morgen.

Natuursprong is een sport en spelprogramma in de natuur voor kinderen van 4-12 jaar, waarbij de kinderen spelenderwijs op een leuke manier met de natuur leren omgaan. . Niet in gymzalen maar buiten in de natuur, met frisse buitenlucht. Het programma is tot stand gekomen door een bundeling van krachten van Jantje Beton, Staatsbosbeheer, het Nederlandse Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en de Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Gezamenlijk zetten deze organisaties zetten zich vanuit verschillende werkvelden (natuur, welzijn en sport) in om kinderen meer te laten bewegen.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=l6L4n4WLwhM]

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog