www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Ontdek de verborgen kanten van de Tjonger

18 april 2013 Henk-jan in Fryslân

Staatsbosbeheer beheert verschillende natuurgebieden langs de Tjonger, zoals de Kiekenberg bij Oldeberkoop en het Meanderveld bij Jubbega. Vroeger kronkelde dit riviertje kris-kras door het landschap. Rond 1900 werd de Tjonger gekanaliseerd en rest er tegenwoordig enkel nog een ietwat saai, rechtgetrokken kanaal. Gelukkig zijn er in het landschap nog veel sporen te vinden van de oude beekloop met rivierduintjes en meanders. Boswachter Berco Hoegen laat in dit filmpje zien waar deze te vinden zijn.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4SocuwNdtHs&w=560&h=315]

reageren

geef een reactie

  • Geert
    14 augustus 2021 om 08:15

    We waren afgelopen woensdag op de Kiekenberg en namen plaats aan de picknicktafel. Toen mijn vrouw een flinkesplinter in haar bil kreeg.mijn vraag aan u is. Waarom wordt het aldaar aanwezige meubilair niet vervangen. Dit is wel noodzakelijk. Ziet er zeer slecht uit

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog