www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Wandelnetwerk Het Oranjewoud feestelijk geopend!

26 mei 2014 Boswachter Roel Vriesema in Fryslân

2014-05-23 13.42.05Vrijdagmiddag 23 mei is het Wandelnetwerk Het Oranjewoud en Omgeving officieel geopend door gedeputeerde Jannewietske de Vries van de provincie Fryslân. Met het deskundig doorzagen van een boomstam door de gedeputeerde, onder toeziend oog van de houtkunstenaar Martijn Harms (boswachter in Drenthe-Oost) en districtshoofd Fryslân, Ans van Wijk, werd de realisatie een feit.

Ruim 70 kilometer wandelpad voert wandelaars door het groene, afwisselende landschap van Nieuweschoot tot Bontebok, waaronder het prachtige parklandschap Het Oranjewoud. Het wandelnetwerk is ontwikkeld door Staatsbosbeheer, zes Plaatselijke Belangen en de gemeente Heerenveen. De provincie heeft het project mede gefinancierd. Inwoners hebben met hun kennis over de omgeving bijgedragen aan een duurzaam en hoogwaardig wandelnetwerk. Zo is er een verdeling gemaakt in drukke en rustige gebieden, is de bereikbaarheid sterk verbeterd en wordt het beheer veel makkelijker en goedkoper.

De eerste schakel

Het wandelnetwerk is de eerste schakel in een veel groter regionaal dekkend netwerk. Vijf gemeenten in Zuidoost Fryslân en provincie Fryslân werken nauw samen bij het ontwikkelen van recreatieve routenetwerken in dit gebied die op elkaar aansluiten. Zo kan de wandelaar in de toekomst de hele provincie over wandelpaden doorkruisen.
De Friese Wouden is een schitterend gebied voor actieve korte vakanties. Natuur en landschap bieden vele mogelijkheden voor wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden. De wandelroutes worden door het netwerk beter ontsloten. De ondernemers gaan aan de slag met de promotie en het ontwikkelen van arrangementen. Het doel is dat de Friese Wouden meer toeristen trekken.

Knooppuntennetwerk

Het wandelnetwerk wordt een knooppuntennetwerk. De knooppuntcijfers zijn terug te vinden op een recreatieve kaart. In het gebied staan 12 infopanelen en de folders te vierkrijgen bij VVV’s, campings en restaurants.

Meer informatie: boswachter Roel Vriesema

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog