www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Start activiteiten Bliid op ‘t Wiid

6 april 2016 Henk-jan in Fryslân

OUDEHASKE – Het nieuwe seizoen bij Bliid op ’t Wiid kende afgelopen week een superstart! Maar liefst 48 kinderen waren aanwezig in het Buitenlokaal ‘Bliid op het Wiid’ bij het Nannewiid in Oudehaske. Zij vermaakten zich met kleien van dieren met allerlei dingen uit de natuur, maar vooral met spelactiviteiten als polsstokspringen en spelletjes spelen met ‘ Spelen tot je groen ziet’. Dorpsbelang Oudehaske hielp ons met de organisatie van deze middag.

De middag begon bewolkt en met een klein zonnetje, maar zodra de kinderen gingen spelen, begon de zon ook te stralen! Het werd een prachtige middag. Iedereen kon dieren maken van klei, takjes en allerlei andere spullen uit de natuur. Heel creatief werden er egels, spinnetjes, lieveheersbeestjes, hondjes, mensjes, een slak, konijn en nog veel meer mooie bouwsels gemaakt. Er werd geklommen door een spinnenweb, gelopen over boomstamschijven en balken en door hoepels kruipen. En andere spelletjes gespeeld en aan het eind werden een aantal kinderen groen (en bruin) door het polsstokspringen!

Lekker smerig worden is een must tijdens de activiteiten van het Buitenlokaal
Lekker smerig worden is een must tijdens de activiteiten van het Buitenlokaal

Gevarieerd aanbod in 2016
Staatsbosbeheer verzorgt dit seizoen diverse educatieve programma’s voor de basisscholen, waaronder Spelen tot je Groen Ziet, Kruip in de huid van de Otter en de Biologiedagen (o.a. zagen op Douwe Polle). Ook verhuurt Staatsbosbeheer het Buitenlokaal voor onder meer verjaardagsfeestjes en andere activiteiten in de natuur.
Geintereseerd? Klik op de onderstaande link voor uitgebreide informatie over het Buitenlokaal en andere activiteiten.

Activiteiten Buitenlokaal 2016

Buitenladder 2016

Je kunt ons nu ook volgen op Facebook Bliid op ’t Wiid en op www.groendoen.net van NME Mar en Klif.

Boswachter Marjon Kommer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog