www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Open dagen eendenkooi Goëngamieden

20 juli 2016 Henk-jan in Fryslân

Kooikerhondje aan het oefenen

OFFINGAWIER – Altijd al willen weten hoe een eendenkooi er uit ziet en hoe het daar precies werkt? Op zaterdag 6 en zondag 7 augustus is de eendenkooi Goëngamieden in Offingawier opengesteld! Van 11:00 tot 15:30 uur kunt u een kijkje komen nemen en in de huid van de kooiker kruipen. Ook kinderen zijn van harte welkom en speciaal voor gezinnen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een familiespeurtocht in de eendenkooi, met leuke opdrachten waarbij kinderen het geheim van de kooi kunnen ontdekken.

Uw kooikerhond mag mee
Geen eendenkooi zonder kooikerhondje natuurlijk!. Nieuw dit jaar is dat u uw eigen kooikerhond mee mag nemen. Onder begeleiding van een instructeur zijn er oefeningen die u samen met uw hond kunt doen, bijvoorbeeld om met gebarentaal de hond rond de schermen te laten lopen.

Bouw mee aan het kooikershuisje!
De bouwvergunning is binnen en de vrijwilligers staan klaar. Nu het geld en het materiaal nog voor ons nieuwe kooikershuisje. Heeft u bijvoorbeeld nog oude rode dakpannen over en wilt u die ons schenken, laat het mij weten via m.kommer@staatsbosbeheer.nl of 06-20655675.

Op de open dagen 6 en 7 augustus 2016 kunt u de eendenkooi ook steunen met een kleine vrijwillige bijdrage voor een FSC-lariks plank of balk. Wilt u graag een bedrag overmaken of een groene investering doen? Dat kan ook! Alvast hartelijk bedankt.

Boswachter Marjon Kommer
tel. 06-20655675 of m.kommer@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog