www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Nieuwe informatiepanelen Blaugerzen en Boksleat

24 mei 2017 Henk-jan in Fryslân

Vorige week hebben we een aantal nieuwe informatiepanelen geplaatst in onze gebieden rond het Sneekermeer, waaronder de Blaugerzen en op de kade van de Kop Bloksleat. Ze geven actuele informatie over de prachtige natuur in deze gebieden.

Bijzondere gebieden
Eind januari werd er nog geschaatst, dit weekend is het peentjes zweten geblazen. Groter kan het contrast bijna niet zijn in de Blaugerzen. Het is een gebied waar veel te zien en te beleven is wat betreft natuur en landschap. Het gebied is erg in trek bij natuurliefhebbers. In de weekenden gaan duizenden mensen erop uit om hier te genieten van zon, wind, water en uiteraard de afwisselende natuur. Behalve bij de Blaugerzen is er ook een nieuw bord geplaatst bij de Kop Bloksleat, eveneens een populair gebied om te wandelen, te fietsen of te varen. De nieuwe borden geven specifieke gebiedsinformatie over de ontstaansgeschiedenis, de planten en dieren die er voorkomen. Zo is de Blaugerzen een mooi voorbeeld van een bloemrijk schraalland, bijzondere planten en dieren en kun je in de Kop Bloksleat genieten van de weidevogels. Bovendien kun je in en rond deze gebieden heerlijk wandelen en fietsen. Met het lange en warme weekend voor de boeg, is dit zeker een aanrader.

Boswachter Henk-Jan van der Veen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog