www.boswachtersblog.nl/ Fryslân

Helden van de Natuur! Uitnodiging voor alle docenten biologie in Fryslân en Drenthe

10 juli 2019 Boswachter Gjerryt Hoekstra in Fryslân

Met mijn collega Annelies, onze communicatieadviseur sprak ik over de voorstelling Mammoet, deze zomer in Drenthe. We willen docenten biologie uitnodigen en zo komt het gesprek op hoe belangrijk leraren kunnen zijn voor je levensloop. Ze vertelde over haar leraar biologie op een grote scholengemeenschap in Fryslân. Het had maar een haartje gescheeld of ze was biologie gaan studeren. Nou ja, haartje.. een vier voor wiskunde was meer het probleem.

Vonkje
Zo bepalend kan een goede leraar zijn. Hij of zij ontsteekt een vonkje dat een vuur kan doen ontvlammen. Staatsbosbeheer koestert docenten biologie die elke dag proberen dat vonkje te ontsteken. Zij leiden immers de volgende generatie natuurliefhebbers op. Dat vinden we super belangrijk! Daarom willen we ze in het zonnetje zetten.

Mee naar Mammoet
We nodigen docenten biologie in Fryslân en Drenthe uit om op 29 augustus mee te gaan naar het muziektheaterspektakel Mammoet in het Buinerveld in Drenthe. Deze voorstelling gaat over de vraag of de mens leeft zoals de mens bedoeld is. Wat leert de oertijd ons over de dilemma’s van nu? Het muziektheaterspektakel Mammoet confronteert ons met behoorlijk fundamentele vragen over wie we zijn en hoe we zo zijn geworden.
Staatsbosbeheer is partner van Mammoet. We vieren bovendien dit jaar ons 120-jarig bestaan. We hebben 200 kaarten voor docenten biologie gereserveerd (twee vrijkaarten per persoon). De voorstelling Mammoet is van de makers van Het Pauperparadijs, het succesvolle theaterstuk over de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen. Met Mammoet blijven de makers in Noord-Nederland. Op het Buinerveld nemen ze de toeschouwers mee, 45.000 jaar terug in de tijd, toen er mammoeten en neanderthalers rondliepen.

Oermens in jezelf
Tegelijkertijd speelt de voorstelling in het hier en nu en maken we kennis met het spirituele Mammoet-genootschap, waarvan de leden op zoek zijn naar de oermens in zichzelf. We maken kennis met de het ritueel van de Heilige Mammoetjacht. Door dat opnieuw op te voeren leert het genootschap ons wat onze voorouders al wisten, maar wij zijn vergeten. Dat we niet alleen moeten nemen van de aarde, maar ook moeten teruggegeven.
Aanmelden
Ben je docent biologie in Fryslân of Drenthe? En wil je donderdag 29 augustus met ons van de voorstelling Mammoet genieten? Stuur een mail naar mammoet@staatsbosbeheer.nl . Doe dat voor maandag 15 juli. Er hebben zich al enthousiaste leraren gemeld, maar we hebben nog plek! De voorstelling is dus op donderdag 29 augustus om 19.30 uur op het Buinerveld in Buinen.
Uiteraard krijg je na aanmelding bericht van ons.

https://youtu.be/ABMD4FPpx2U

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog