www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Nazomerperikelen

2 september 2016 Boswachter Annet de Jong in Groningen

Oei….confronterend om “nazomer” te gebruiken. Ik ben er nog niet aan toe. De zomer is laat begonnen en nu alweer op zijn retour? De maand september is bij mij wel een zeer geliefde maand met zijn dauwdruppels, spinrag, fruit en heerlijke geuren toch wil ik het eigenlijk niet weten dat de zomer zijn einde nadert.

Mijn zomervakantie was ook wel wat verknipt met middenin de Roegwoldtocht. De datum 6 augustus voor deze fietstocht door ’t Roegwold bleek wel een succes maar splitste onze zomervakantie in tweeën. Volgend jaar ga ik maar laat in de schoolvakantie weg, na de Roegwoldtocht op 5 augustus, als het mooie weer begint. Bovendien heb ik dan meer tijd om mijn werk af te ronden. Terug van vakantie dient het boswachterwerk zich toch weer in zijn volle glorie aan. Dichtbij huis maar ook elders in de provincie.

Zo hebben de twee Exmoorveulens ontdekt dat ze ook buiten het raster kunnen komen en samen tot drie keer toe het avontuur op het strand opgezocht. Hoewel we dachten dat we het raster voldoende aangepast hadden maakten ze woensdagavond weer een strandwandeling. Eerst tijdelijk maar wat lint ophangen in de hoop dat het afschrikt. Terwijl ik half ontkleed in het water sta komt er een luchtballon aanwaaien en.. ja hoor…die land doodgewoon in het natuurgebied, immers op de akkers mag het niet. Snel broek weer aan en richting de ballonvaarders. Het blijkt geen noodlanding te zijn maar gewoon  een mooie20160831_201758 plek. Dat is fijn maar heb ze toch verzocht de volgende keer buiten het natuurgebied te landen. Tenslotte veroorzaken ze met die ballon een hoop onrust.

In verschillende bossen bij dorpen zijn dunningen uitgevoerd (Steendam, Zuidbroek en Kolham). Dat gaat met groot geschut en levert nogal eens weerstand en onbegrip op. Aan mij de taak om te luisteren (reageren op telefoontjes, mails en sociale media) en uit te leggen dat dit grootschalige onderhoud op deze manier nodig is en dat het bos uiteindelijk echt mooier en gevarieerder wordt.

20160901_142106_resized

Verder doe ik de laatste voorbereidingen voor “Gronings Groen” een evenement voor alle vrijwilligers in het Groningse Groen op 9 september in het Lauwersmeergebied. Voelt goed om dit met collega’s van de andere natuurorganisaties te doen. Tenslotte werken we samen aan natuur in Groningen.

Morgen eerst mijn kraampje opbouwen op de markt op het Erfgoedplein in Slochteren. Kunnen fietsers de fietsroute van de Roegwoldtocht bij me afhalen en zijn wij als Staatsbosbeheer ook weer eens fysiek zichtbaar en aanspreekbaar.

Werkzaamheden die ik graag doe met hopelijk voorlopig nog veel zomerse dagen.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog