www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Fiets of wandel je mee?

5 augustus 2022 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De Groningse natuur kun je op verschillende manieren ervaren. Komende weken is er genoeg te beleven. Ga op avontuur per fiets! Aanstaande zaterdag 6 augustus is de Roegwoldtocht. Je fietst onder andere door een gevarieerd landschap in Woudbloem Ae’s. Het gebied bestaat uit gras en struwelen, lage plassen en hoger gelegen zandkoppen. Liever te voet? Zaterdag 20 augustus organiseert Staatsbosbeheer een excursie op het enige heideterrein in het Westerkwartier, Jilt Dijksheide. Ontdek er in dit blog meer over!

Roegwoldtocht

Roegwoldtocht

Ten oosten van Groningen ligt ’t Roegwold, een gebied met oude natuur én steeds meer nieuwe natuur. Ontdek het gebied aanstaande zaterdag 6 augustus met de Roegwoldtocht. Beleef de natuur in de Woldstreek van dichtbij. Rietmoerassen, veenplassen, bossen en graslanden vol kruiden. In ‘t Roegwold komen oude en nieuwe natuur samen. Geniet van de variatie van het gebied, ook fiets je langs verschillende activiteiten georganiseerd door lokale ondernemers. Bij diverse startpunten als locaties op de route kun je iets doen, bekijken en/of beleven. De beachflag van de Roewoldtocht geeft deze locaties aan. Hierdoor is de Roegwoldtocht meer dan een fietstocht alleen, je ervaart en beleeft de ‘couleur locale’. Lengte van de fietstocht is 40 kilometer.

Startlocaties:
Stenenmuseum (Padje 1, Slochteren)
Hof van Scharmer (Hoofdweg 68, Scharmer)
Ecomotion (Hoofdweg 137, Kolham)

De entreeprijs is € 3 per deelnemer
Vooraf opgeven is niet nodig

Ga je mee op avontuur op de Jilt Dijksheide?

Het enige heideterrein in het Westerkwartier. Ontdek  zaterdag 20 augustus meer over de levendbarende hagedis en de geschiedenis van dit unieke heideterrein in het Westerkwartier. De excursie is onder begeleiding van gidsen van Staatsbosbeheer. Van 13:00 uur tot 15:00 uur wordt er een wandeling van vier kilometer gemaakt. Normaal gesproken is de Jilt Dijksheide buiten de wandelroutes niet toegankelijk voor publiek. Nu ga je met ervaren gidsen op pad en ontdek je veel meer!

Details excursie

Aanmelden verplicht via: info@jeroenjongsma.nl
Kosten:
€ 5 volwassenen
€ 2.50 kinderen

Locatie:

Camping Jilt Dijksheide
Kolonieweg 20
9865 VZ Opende

 

Fijn weekend!

 

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog