www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Groningse avonturen in de natuur

25 februari 2023 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

De voorjaarsvakantie is begonnen. De snelwegen stromen vol naar de wintersportgebieden maar ook in Groningen zijn verrassende activiteiten te beleven. Wat kan je deze voorjaarsvakantie doen in de Groningse natuur? Met vele activiteiten verspreid door onze gebieden hoef je nooit verveeld te raken. In de provincie Groningen blijf je ontdekken. Als boswachters hebben wij de leukste activiteiten op een rijtje gezet!

Gronings verhalenpad

Lezen en luusteren in het Grunnegers is stoer, zeggen ze, mor je kinnen t best n moal perbaaiern. Misschain vaalt t tou. Het egelpad in de bossen is in de maand maart omgetoverd tot een Gronings verhalenpad. Loop deze route langs de egelpaaltjes en ontdek wat er gebeurd met Ad Kat en Ko Konijn. Ze gaan samen op avontuur om te ontdekken wat er nog meer in de wereld te zien is dan alleen op de boerderij. Dit boek van auteurs Dick Blancke en Trudy Kramer blijft de hele maand maart hangen en is doorlopend te ontdekken. Start naast Kopje Genieten (in de Noordmee) Dennenweg 1a in Sellingen. De wandelroute is vanaf woensdag 1 maart vanaf 12.00 uur te wandelen.

Nestkastje bouwen

Kom naar het Lauwersmeer om voor dieren een woning te timmeren. In elk seizoen kan je iets anders bouwen bij het Activiteitencentrum Lauwersnest. In het voorjaar kan je ook een vogelplukbol maken. Timmer je eigen nestkastje in elkaar dat je kunt ophangen in je tuin zodat vogels er hun nestje in kunnen maken. De activiteit is geschikt vanaf 8 jaar. De activiteit is woensdag 1 maart 2023 van 13.30 – 15.30 uur. Liever zelf op pad? Ontdek de nieuwe speelnatuur naast Activiteitencentrum Lauwersnest en leef je uit!

Word junior boswachter

Doe je mee aan de junior boswachterscursus? Je maakt kennis met het werk van de boswachter en je leert heel veel over natuur in het Lauwersmeergebied. De natuur is iedere dag anders en in elk jaargetijde valt er van alles te ontdekken en te beleven. Donderdag 2 maart 2023 is de cursus van 13.30 tot 15.30. Voor meer informatie: lauwersmeer@staatsbosbeheer.nl

Ontdek verrassend Groningen

Als je een echte frisse neus wilt halen, kies je een route waar water en wind je om de oren vliegen. Ga op avontuur over het Abel Tasmanpad in Grootegast of wandel over het Knuppelpad in Schildwolde. Het Knuppelpad is een houten vlonderpad van 750 meter dwars door het moeras van ‘t Roegwold. Geniet van de meanderende beken in Westerwolde of ga op avontuur in het donker. Ervaar Dark Sky Park Lauwersmeer op z’n best en wandel de Dark Sky route. Het Lauwersmeergebied is het tweede Dark Sky Park van Nederland. Niet bang in het donker? Kom na zonsondergang om de nacht écht te ervaren. Hier vind je de nachtkaart van het Lauwersmeer.

 

Fijne vakantie!

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog