www.boswachtersblog.nl/ Groningen

Wandel mee bij volle maan

2 juni 2023 Boswachter Marieke de Boer in Groningen

Wil je de volle maan in al zijn glorie bewonderen? Op verschillende locaties in het land nemen boswachters en gidsen je mee op pad voor een avondwandeling in het schijnsel van de volle maan. Samen dwaal je door de in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Volksverhalen

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan. Vanaf de aarde is dan de door zonlicht verlichte zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van de zee op dat moment het sterkst. Maar het spreekt ook tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde over bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven…

Vollemaanwandeling Westerkwartier

Volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel en met Staatsbosbeheer kun je dit optimaal beleven. Het is een bijzondere en mysterieuze ervaring om door de maanverlichte avond langs de Lauwers te wandelen. Staatsbosbeheer organiseert op zondagavond 4 juni 2023 een vollemaanwandeling. Tijdens deze bijzondere avond dwaal je met mij en een gids over de wandelpaden in de Doezumermieden. De duisternis maakt je vertrouwd met andere zintuigen dan je zicht. Door de intense stilte hoor je ineens nieuwe geluiden om je heen. Een onvergetelijke ervaring! Na afloop kun je genieten van een drankje om weer lekker warm te worden. Tot zondag? Aanmelden kan via deze link.

Praktische informatie

Aanstaande zondag, 4 juni 2023 start de wandeling vanaf parkeerplaats Peebos 1A, 9865 TG In Opende. De wandeling start om 22.00 uur tot 00.00 uur. Ontdek de Doezumermieden, de wandeling is 5 km lang. Trek warme kleding en wandelschoenen of laarzen aan. Prijs voor volwassenen is € 8.00 en voor kinderen t/m 12 jaar: € 4.50.

• Trek warme kleding en laarzen aan
• Inclusief warme drank
• Niet toegankelijk voor minder mindervaliden vanwege onverharde paden
• Honden zijn niet toegestaan

Alvast een fijn weekend!

 

Boswachter Marieke

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog