www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Inventarisatie impact hoogwater in volle gang

20 juli 2021 rouwerkerk in Limburg

Even een update na het hoogwater van afgelopen week. In Zuid- en Midden-Limburg is het water voor een groot gedeelte gezakt. In Noord-Limburg moet dit op veel plekken nog gebeuren. We zijn nu aan het inventariseren wat de schade is aan de natuur en infrastructuur. Wij waarderen de betrokkenheid van mensen die zich melden en willen helpen met opruimen. Wij vragen wel om daar nog even mee te wachten. Dit willen we graag gecoördineerd oppakken met andere instanties. Nu al zelf aan de slag gaan kan gevaarlijke situaties opleveren.

Gebieden rondom de Maas, Geul, Gulp en Roer

In onze gebieden rondom de Maas, Geul, Gulp en Roer wordt geïnventariseerd hoe groot de schade is. Tijdens deze inventarisatie stuiten we al op flink wat afval, zoals koelkasten, boomstammen, olievaten en plastic. Het is duidelijk dat het meeste afval in Zuid-Limburg is achtergebleven. Hoe noordelijker je komt in de provincie, hoe minder afval er is meegevoerd. Daarnaast kunnen rasters en hekken kapot zijn gegaan, zodat vee dat is verplaatst nog niet terug kan naar een gebied. Ook wandelroutes moeten worden gecheckt op eventuele schade. We werken hard om deze zaken zo snel mogelijk te herstellen.

Meer informatie volgt zo snel mogelijk

We zijn nu met andere instanties in gesprek om te kijken welke hulp er nodig is in welk gebied. We starten op 22 juli met groot materieel om grote stukken afval te verwijderen, voordat mensen er volgende week aan de slag kunnen gaan. Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden afgevoerd. Gelukkig herstelt de natuur zich voor een groot gedeelte zelf, maar wij zorgen ervoor dat onze gebieden weer begaanbaar worden en alles wat stuk is gegaan wordt gerepareerd. We schatten in dat dit maanden kan duren. Zodra duidelijk is waar vrijwilligers zich kunnen melden, laten we dit weten.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog