www.boswachtersblog.nl/ Limburg

Opruimacties na hoogwater Limburg gestart

28 juli 2021 Boswachter Niki Jasper in Limburg

Na het hoogwater blijkt dat in het gebied in de Maasvallei (Zuid-Limburg) het meeste afval is achtergebleven. Samen met een team van boa’s hebben we dit gebied in kaart gebracht ook voor wat betreft gevaarlijk afval. Daarna zijn we begonnen met het plannen van de opruimwerkzaamheden. We willen het gebied zo snel mogelijk schoonmaken, al kan dit maanden duren.

Opruimen afval

Sinds 22 juli is een aannemer gestart met het opruimen van de grote stukken (gevaarlijk) afval, zoals koelkasten, gasflessen, olievaten en autobanden. Daarnaast wordt het gebied begaanbaar gemaakt om er met vrijwilligers aan de slag te gaan. Zo is op 27 juli ons eigen Team Binnenwerk gestart met de eerste opruimwerkzaamheden van het kleinere afval. Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden ingezameld en naar een afvalverwerker gebracht.

Acties voor vrijwilligers

Nu het gebied toegankelijk is voor vrijwilligers starten we vrijdag 30 juli met de eerste opruimactie. Zet je samen met onze boswachter in om de Maasvallei weer schoon te krijgen. Daarbij gaat het om licht opruimwerk in struinnatuur waar je vaak alleen te voet kunt komen. Deze actie vindt plaats onder begeleiding van Staatsbosbeheer als terreinbeheerder. We raden bezoekers af deze gebieden zonder begeleiding te betreden. Ze moeten eerst veilig gesteld worden, dus ga niet zelf aan de slag.

Aanmelden als vrijwilliger

Wil je ons helpen met opruimen? Dat kan! Meld je dan aan voor één van de opruimacties in Geulle of voor de opruimactie in Maastricht. Hou voor de meest actuele acties onze website in de gaten. Alvast bedankt voor je inzet om de natuur weer schoon te krijgen!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog