www.boswachtersblog.nl/ Limburg

De bikkels van Binnenwerk

26 april 2023 Boswachter Jeroen Scheelings in Limburg
Binnenwerk demonteert vissersvloot op de Hanssumersweerd

Tijdens de overstroming van 2021 sleurde de Maas een gigantische hoeveelheid rotzooi met zich mee.

Ook in de Hanssumerweerd, een natuurgebied vlakbij Roermond, kwam een hoop troep terecht. Vrijwilligers gingen al eerder aan de slag en verzamelden een grote berg afval. Met elkaar plukten ze zo’n 10 kilo plastic en blikafval uit bomen en struiken langs de oever. Voor het zwaardere werk schakelde Staatsbosbeheer Team Binnenwerk in. Binnenwerk is een organisatie waar mensen met een arbeidsbeperking nu als rijksambtenaar de kans krijgen om te werken en te leren. Staatsbosbeheer werkt graag en veel met hen samen. Want op Binnenwerk kun je bouwen. Dat werd afgelopen woensdag weer duidelijk!

Met zeven man, een tractor en een aanhangwagen kwam afgelopen woensdag het team naar de Hanssumerweerd voor het zwaardere opruimwerk. Van de oevers sleepten zij grote stukken afvalhout en oude pallets naar de aanhanger. Een losgeslagen vissersvlot dat klem was komen te zitten tussen de bomen werd vakkundig gedemonteerd en afgevoerd. De Bikkels van Binnenwerk draaiden hun hand er niet voor om. Binnen een dag was de klus geklaard!

Iemand trouwens nog interesse in een vintage keukenblok? Likje verf nodig meer niet. Zie foto bel boswachter Jeroen ; )

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog