www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Staatsbosbeheer biedt Alphen-Chaam unieke recreatiebestemming

29 september 2015 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Bos zoekt ondernemer

Staatsbosbeheer startte in 2013 de zoektocht naar een ondernemer met een recreatief concept voor het 45 hectare grote gebied op en rond het Weidebad in Chaam. Waarin ruimte is voor vrijetijdsbesteding, dagrecreatie, verblijfsrecreatie en horeca met onder andere een ‘recreatieve poort’. De ondernemers lijken gevonden! Sinds begin 2015 zijn Staatsbosbeheer en de twee initiatiefnemers Wildrik Hartman, en Ad Mathijssen met elkaar in gesprek. De gemeenteraad van Alphen-Chaam werd 24 september over het plan geïnformeerd. Er werd enthousiast gereageerd op de plannen. Wat eerder al het geval was bij het collega van B&W en de provincie. Ook lokale ondernemingen zijn al meegenomen in het proces en reageerde positief.

Natuurpoort

In de directe nabijheid van Chaam, op enige afstand van Breda, Tilburg en Vlaanderen, zal in het bosrijke gebied een natuurpoort worden ontwikkeld, gecombineerd met een luxueus thermencomplex.De initiatiefnemers, Staatsbosbeer en lokale partners willen dit gebied een nieuwe bestemming geven.De natuurpoort wordt het startpunt van een recreatieve, culturele en educatieve functie, die wordt ontwikkeld in twee van elkaar gescheiden bebouwingen. Beide bebouwingen worden onafhankelijk van elkaar geëxploiteerd onder de naam ‘Thermen Eigen’.

Thermencomplex

Het thermencomplex biedt ruimte aan een grote diversiteit aan ‘state of the art’ sauna’s. Innovatieve verrassingen zijn in het concept verwerkt, zoals Finse kelo buitensauna’s en een sauna op palen in het water. Het complex bevat daarnaast een ruime beautysalon, restaurant met lokale gerechten en dranken, een luxe 4-sterrenhotel met hotelkamers en suites met wellness faciliteiten. Gasten kunnen kiezen uit korte dagarrangementen, en meerdaagse verblijven in een topkwaliteit hotel.

Chaamse Hoen

Naast het thermencomplex biedt Thermen Eigen ook een tweede bebouwing: een gezellige laagdrempelige horecagelegenheid met infor­matiepunt en boswachterij, ‘Chaamse Hoen’. ‘Chaamse Hoen’ biedt standaard diverse horecavoorzieningen zoals een restaurant en koffiehuis voor dagtoeristen, maar ook, een (cultureel) informatiepunt, ruimten voor educa­tieve functies, een speelbos en waterspellen voor kinderen. ‘’We bieden met dit concept diverse doelgroepen de gelegenheid om het gebied te verkennen in de nabijheid van toegankelijke recreatieve en culinaire voorzieningen. De omgeving is weids en inspirerend, en biedt een geweldige ervaring. Het gebied wordt ruim ontsloten met twee grote parkeerterreinen’’, aldus Wildrik Hartman.

Kansen voor de regio

Door te kiezen voor een gecombineerde functie van natuurbeleving en faciliteiten voor rust en ontspanning, kan dit gebied worden ontwikkeld tot een aantrekke­lijk verblijfsgebied. Zonder de oorspronkelijke karakteristiek van de omgeving aan te tasten. “Door de aantrekkingskracht van deze combinatie, zullen het regionaal bedrijfsleven en de bevolking kunnen profiteren van de werkgelegenheid en economische bedrijvigheid”, aldus het college. Na de presentatie aan de gemeenteraad starten de ondernemers met de officiële procedure bij de gemeente. Hartman en Mathijssen hopen dat er na het vergunningentraject eind 2016 met de bouw kan worden gestart. De bouwtijd schatten ze op een jaar.

2015-10-07 09_49_37-Standaard Desktop Hermelijn - Citrix Receiver

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog