www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Hoe gedraag je je in een gebied met grote grazers?

9 april 2024 Staatsbosbeheer in Noord-Brabant
Grote grazers Maashorst

Hoe ga ik om met grote grazers?

De grote grazers in natuurgebied De Maashorst hebben een belangrijke rol. Maar het blijven wilde dieren; het is dus belangrijk om te weten hoe je met de imposante grazers moet omgaan als je De Maashorst bezoekt.

De grote grazers in natuurgebied De Maashorst hebben een belangrijke rol. De wisent, tauros en Exmoorpony ‘beheren’ het natuurgebied door te grazen. De dieren zijn niet alleen van groot belang voor het natuurgebied, maar ook prachtig om naar te kijken. Maar het blijven wilde dieren; het is dus belangrijk om te weten hoe je met de imposante grazers moet omgaan als je De Maashorst bezoekt.

Daarom is er een mooi animatiefilmpje gemaakt, waarin wordt uitgelegd wat de bezoekregels zijn als je de grote grazers tegenkomt. Dat je minstens 50 meter afstand moet houden, dat weten de meeste bezoekers wel. Maar wist je bijvoorbeeld dat je niet de bosjes in moet duiken als je een grazer ziet? Ze worden bang omdat ze denken dat je een jager bent!

In het filmpje leer je meer over hoe je als bezoeker met de drie grote grazers om moet gaan. Zo kunnen de wisent, tauros en Exmoorpony rustig verder grazen en kun jij genieten van deze prachtige dieren. Houd de website in de gaten, want er worden ook nog animatiefilmpjes gemaakt over procesnatuur en De Maashorst zelf.

Je vindt het filmpje hier

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog