www.boswachtersblog.nl/ Aan Zee

Veetunnel Gadra wordt vervangen, pad tijdelijk afgesloten

22 januari 2024 Boswachter Marijke Lieman in Aan Zee

Het veetunneltje in het Gadra-bos is aan vervanging toe. De oude buis wordt vervangen en enkele nieuwe buizen zullen teruggeplaatst worden. Door deze werkzaamheden zal het wandelpad en het ruiterpad door dit deel van het bos tijdelijk niet beschikbaar zijn. Zodra de werkzaamheden afgerond zijn gaan de paden weer open voor bezoekers van het bos.

Pony’s

Het tunneltje in het achterste deel van het Gadra-bos, tussen de Staatsbosbeheerboerderij en ’t Lapje verbindt de huiswei met de achterliggende gebieden: de heidevelden, Biesterveld en de Vroongronden. Onze Exmoorpony’s en de Shetlandpony’s kunnen via dit tunneltje naar de huiswei. Pony’s die extra zorg nodig hebben verblijven tijdelijk in deze wei. Meerdere keren per dag worden ze dan gecontroleerd door de boswachters en krijgen in overleg met de dierenarts zo nodig medicatie of andere zorg. Ook veulens die moeten aansterken verblijven, met hun moeders, op deze weide. Zodra het kan gaan ze weer de heide op.

Werkzaamheden

Het oude tunneltje is aan vervanging toe. De nieuwe veetunnel zal wat breder worden, zodat ruiters en wandelaars er beter gebruik van kunnen maken. Maar ook onze trekker, die ingezet wordt voor boswerkzaamheden, kan dan gebruik maken van het pad over de veetunnel. Tijdens de werkzaamheden is het pad afgesloten.

Vliegenzwam Foto: M.vd Burgwal Staatsbosbeheer

Het Gadra-bos

Het Gadra-bos is een klein bos met veel eiken, aangeplant in de jaren 50. Middenin het bos staat de oude duinboerderij Gadra: “Geluk Aanwezig Door Rijke Arbeid”. Deze boerderij is nu een beheerboerderij van Staatsbosbeheer. Het Gadra-bos staat vooral bekend om de vele paddenstoelen die er voorkomen en het is er heerlijk wandelen.

reageren

geef een reactie

  • Axel Bak
    12 april 2024 om 05:55

    Is het pad inmiddels weer open?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog