www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Waardering voor Open Polder, Vuchtpolder

15 juni 2016 staatsbosbeheerwestbrabant in Noord-Brabant

Circa 70 belangstellenden bezochten op 9 juni de ‘Open Polder’-avond van Staatsbosbeheer in de Lage Vuchtpolder bij Breda. Onder de bezoekers bevonden zich wijkbewoners, bestuursleden van het waterschap en enkele gemeenteraadsleden.

 Er was waardering voor de opzet van de avond. “Fijn om eens te horen wat er allemaal speelt in de Lage Vuchtpolder en wat er gaat gebeuren. Het is een prachtig gebied waar ik graag kom.” aldus een van de bezoekers.

Verhaalpunten

Op zes locaties langs de Zwarte Dijk waren ‘verhaalpunten’ ingericht, waar bezoekers meer te weten kwamen over weidevogels, flora en fauna, cultuurhistorie, natuurbeheer en het watersysteem in de Lage Vuchtpolder. Bezoekers konden zelf hun route kiezen. Vrijwilligers van de Weidevogelbescherming, de West-Brabantse Vogelwerkgroep en de KNNV en medewerkers van waterschap, gemeente, provincie, Heining&Hoef Natuurboerderij en Staatsbosbeheer stonden klaar om geïnteresseerden meer te vertellen en vragen te beantwoorden.

Start Natte Natuurparel

Aanleiding voor de organisatie van de avond is de start van het project “Natte Natuurparel Lage Vuchtpolder” na de zomer. Staatsbosbeheer voert dit project uit, samen met Waterschap Brabantse Delta, Gemeente Breda, Heining&Hoef Natuurboerderij en de provincie Noord-Brabant, die de maatregelen financiert. Circa105 hectare wordt ingericht als natuurgebied, het watersysteem wordt verbeterd en langs de Zwarte Dijk komen vier redoutes’; verwijzingen naar de aarden versterkingen uit de tijd van de Spaanse belegering van Breda.

IMG_2089_bewerkt P1060779 P1060845

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog