www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Kamperen bij Staatsbosbeheer

2 juni 2017 pliempt in Noord-Brabant

Wist je dat Staatsbosbeheer je de mogelijkheid biedt om legaal in de natuur te overnachten? Dit kan zowel op de 17 vrij kamperen plaatsen, 23 Natuurkampeerterreinen en 5 groepskampeerterreinen!

Natuurlijk kamperen
Alle kampeerterreinen liggen op de mooiste plaatsen en uiteraard midden in de natuur, hebben grote plekken, en vaak ook een stookhut. Ze kenmerken zich van ‘basic’ (geen stroom) tot ‘luxe’ (zoals de mogelijkheid tot het gebruiken van een wasmachine) Wél hebben alle natuur- en groepskampeerterreinen de beschikking over warm water. De vrij kamperen plaatsen zijn te vinden via coördinaten op je GPS. Vijf liggen er in Noord Brabant, allen in het westen van de provincie. Hierbij geldt uiteraard wel dat dit aan regels gebonden is.

Onze plekken
De reguliere natuurkampeerterreinen liggen verspreidt over het hele land, in Brabant vind je De Witrijt te Bergeijk (3 sterren), Het Leenderbos te Leende (4 sterren) en De Vlagberg te Sint Anthonis (5 sterren) Het Brabantse groepskampeerterrein De Beugense Peel te Landhorst (Brabant Noordoost) is het enige groepskampeerterrein van de provincie, naast 4 andere terreinen verspreid over het land.

Logeren dus!
Reserveren is voor vrij kamperen niet mogelijk, voor de andere terreinen niet verplicht, maar wel sterk aan te raden, zeker tijdens drukke periodes als Pinksteren en de vakanties. Meer informatie en direct reserveren? www.logerenbijdeboswachter.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog