www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Ruiterwerkdag Mastbos: vrijwilligers geven kwaliteitsimpuls aan ruiterpaden

7 juni 2017 Boswachter Marcel Douma in Noord-Brabant

Op dinsdag 23 mei j.l. vond de 1e ruiterwerkdag Mastbos plaats. Op deze dag hebben vrijwilligers onder leiding van Margriet Bosch Boomars, Katja Uni en Jan Lips de ruiterroutes in het zuidelijk deel van het Mastbos voorzien van nieuwe frisse route markeringen.De markeringen bestaan uit inlands eiken palen 10×10 cm voorzien van ruiterroute emblemen en route bewegwijzeringen.

Komende weken cq maanden zullen er nog een aantal ruiterwerkdagen georganiseerd worden om de ruiterroutes in het Mastbos op grondgebied van Staatsbosbeheer en de Gemeente Breda te voorzien van deze nieuwe bewegwijzering. Tevens worden paden opgeknapt en overhangend hout langs en boven de ruiterroutes verwijderd.

Overeenkomst
Staatsbosbeheer trekt  samen op met lokale ruiters en belanghebbenden om de ruiterpaden open te houden, te verbeteren en er een kwaliteitsimpuls aan te geven. We zijn met deze lokale ruiters in gesprek over een onderhoudsovereenkomst waarbij de inzet van deze lokale ruiters en belanghebbenden uitermate belangrijk is om in de toekomst deze ruiterpaden toegankelijk te kunnen houden.  Denk aan het regelmatig handmatig afzetten van struiken, bomen en overhangend hout langs de paden door vrijwilligers, maar ook aan het schaven van paden en het bewerken van slechte plekken.

Buitenfonds
Deze dagen worden georganiseerd in het kader van het project “opknapbeurt Ruiterpaden Mastbos” en wordt gesteund vanuit het Buitenfonds van Staatsbosbeheer. Via dit fonds wordt geld ingezameld voor de instandhouding van de ruiterpaden. In totaal is 25.000 euro nodig maar dit bedrag is nog lang niet gehaald. Wilt u bijdragen of heeft u ideeën voor subsidieregelingen? Wij houden ons aanbevolen! Meer informatie vindt u op www.buitenfonds.nl

Nieuwe palen met nieuwe schildjes.
Vrijwilliger aan het werk.
Bospad.
reageren

geef een reactie

 • Eva
  8 juli 2017 om 17:55

  Hoi hoi,

  Super goed dat er naar de ruiterpaden gekeken word! ik kom erg graag in het mastbos met mijn paardje. Maar Ik heb even een vraagje, aanggezien ik er regelmatig kom en ik omdat ik het nergens anders duidelijk kan vinden, zijn de ruiterpaden nog wel gewoon open om te rijden?
  Met vriendelijke groet Eva

 • Han Messie
  14 juni 2017 om 18:09

  De ruiterpaden mogen er wezen, steeds meer! Laten we hopen dat de wandelaars te voet niet te bang zijn voor paarden!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog