www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Een leuke en leerzame Strabrechtse Heidedag voor jong en oud

23 augustus 2017 Boswachter Sjaak Smits in Noord-Brabant

Een zonnige en gezellige Strabrechtse Heidedag 2017

Staatsbosbeheer organiseerde alweer voor de 19e keer een Strabrechtse Heidedag, een open dag op het hoogtepunt van de bloeiende heide. Een prachtige dag waar wij als boswachters altijd erg van genieten! En voor jong en oud was er op deze zomerse Strabrechtse Heidedag weer genoeg te beleven.

Er was van alles te zien op de Strabrechtse Heidedag en ook mochten hier en daar de handen uit de mouwen bij workshops. Zo kon je kijken naar het schapenhoeden met de kudde Kempische Heideschapen, er werden manden gevlochten, gevilt, jam gemaakt en honing gemaakt. De Plaetse, een open plek in het bos aan de rand van de Strabrechtse Heide met een gezellig terras met levende muziek, was ook dit jaar weer door ons ingericht als markt. Standjes waar van alles is te zien en te leren was over insecten, wild, vlinders, vogels, bos en hei en er waren leuke producten te koop: huisgemaakte jam, honing, zelf gevlochten manden, Brabantse wijn, bier uit Leende of Heeze, kaas uit de Kempen en jam uit eigen tuin. Je kon je huisdier laten portretteren of een schilderij van een schaap kopen. De film “het verborgen leven van de Strabrechtse Heide” van de onlangs overleden Han Meeuwsen werd vertoond op een groot scherm.

De kinderen mochten een uil maken van dennenappels, met blote voeten over het blotevoetenpad of het kabouterpad volgen waar ze onderweg opdrachtjes mochten uitvoeren. De ouderen konden een wandeling volgen, waarbij ze geïnformeerd werden over de natuur. Het IVN was aanwezig, met dit jaar als thema “vogels”, waarbij zij wandelingen organiseerden over de heide. Met een bezoekersaantal van ruim drieduizend mensen en een prachtige zomerse dag waren we ook dit jaar weer heel erg tevreden. We kijken nu al uit naar de Strabrechtse Heidedag 2018!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog