www.boswachtersblog.nl/ Noord-Brabant

Trim je fit op de trimbaan in Eersel

18 april 2018 pliempt in Noord-Brabant

Dat het beheren van de natuur een van de hoofdtaken van Staatsbosbeheer is, is bij de meeste bezoekers wel bekend, en soms het eerste waar ze aan denken wanneer ze de naam Staatsbosbeheer horen of lezen. Maar Staatsbosbeheer is daarnaast ook gastheer voor haar bezoekers, en een goed gastheer biedt een uitgebreide kaart aan!

Naast wandelen, fietsen, varen, geocachen, ruiteren en kamperen kan er ook gesport worden. In Eersel aan de Postelseweg kan dit in de vorm van een trimbaan, waarbij in het bos steeds om de ongeveer 100 meter 20 oranjekleurige borden staan met allerlei verschillend uit te voeren oefeningen. Geschikt voor jong en oud, en geen enkele spiergroep wordt overgeslagen!
Sommigen oefeningen bestaan alleen uit een bord en een na te bootsen beweging, andere oefeningen bestaan uit kunstmatige toestellen en weer anderen gebruiken de natuur als oefenobject. Bij het bord op de foto is het de bedoeling om van genummerde boom naar genummerde boom te rennen.

 

Ren van boom naar boom

Dit alles in een omgeving waar geen sportschool tegenop kan. Er is misschien geen tv, airco of een waterkraantje zoals binnen, maar er zijn ook geen muren die op je af kunnen komen en het is ook niet vlug te warm! Als bedenker van een hoop van de toestellen zou ik graag willen zeggen dat ik zelf wekelijks het rondje beoefen. Helaas woon ik zelf te ver van Eersel af om even op en neer te fietsen, anders zou ik dit zeker doen (voor mijn postuur zou het zeker geen kwaad kunnen)! Toch ben ik in de luxepositie dat ik de trimbaan weleens moet controleren op veiligheid. Wanneer ik zeker weet dat niemand kijkt waag ik me wel eens aan een opdrukoefening. Als niemand kijkt staat mijn record op 34, of was het nou 24…? Nou ja, in ieder geval meer dan 10!

reageren

geef een reactie

 • Anouk Tilburgs
  17 maart 2021 om 19:19

  Graag zou ik meer willen weten over hoe jullie de trimbaan hebben gerealiseerd en hoe jullie deze onderhouden.

  • Paul van Liempt
   22 maart 2021 om 16:21

   Dag Anouk, dank voor je vraag.

   De trimbaan is in 2017 of 2018 vernieuwd en wordt jaarlijks onderhouden en gekeurd door de firma BTL uit Veldhoven. Hopelijk is uw vraag hiermee beantwoord, anders lees ik het graag! Met vriendelijke groet, Paul van Liempt, Staatsbosbeheer Leende.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog