www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

19 februari boomplantdag in de Groote Vliet

9 februari 2022 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Op 19 februari kun je je eigen boom planten tijdens de boomplantdag in de Groote Vliet.

Het nieuwe bos in natuurgebied de Groote Vliet krijgt al behoorlijk wat vorm. De afgelopen weken zijn er door onze aannemer al duizenden boompjes en struiken geplant.

Nu de corona-maatregelen weer zijn versoepeld, organiseren we op zaterdag 19 februari een speciale boomplantdag voor omwonenden en geïnteresseerden. Deze speciale boomplantdag voor omwonenden, betrokkenen en iedereen die het leuk vindt om zelf eens een boom te planten is op zaterdagmiddag 19 februari van 13.00 tot 16.00 uur. Ook kinderen zijn van harte welkom op de boomplantdag!

Samenwerking

In de voorbereiding voor de aanleg van het nieuwe bos hebben we twee bewonersbijeenkomsten georganiseerd om de werkwijze en plannen toe te lichten en om ideeën en wensen uit de omgeving op te halen. Op basis van alle gesprekken met de omgeving is er een definitief ontwerp gemaakt.

In de planvorming werkte Staatsbosbeheer samen met de gemeente Medemblik. Nu de realisatie van het bos bijna afgerond is krijgen omwonenden en andere betrokkenen de gelegenheid om mee te helpen de laatste bomen te planten.

Aanmelden

Wil je deelnemen aan de boomplantdag? Stuur me dan even een berichtje via m.folkertsma@staatsbosbeheer.nl met in het onderwerp ‘Aanmelding boomplantdag Vlietbos’ en vermeldt daarin met hoeveel personen je zou willen komen. Je ontvangt dan volgende week een bericht met daarin alle informatie voor de dag.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog