www.boswachtersblog.nl/ Noord-Holland

Herfstroutes voor kinderen in het Robbenoord- en Dijkgatbos

13 oktober 2023 Boswachter Mikal in Noord-Holland

Het is herfst! Het bos begint er heel anders uit te zien. Blaadjes verkleuren en overal piepen paddenstoelen de grond uit. Je ziet ze in alle soorten en maten! Vanaf dit weekend kun je de paddenstoelenroute weer lopen in het Robbenoordbos en zelf ontdekken hoeveel soorten er in het bos te vinden zijn.

In het Robbenoord- en Dijkgatbos kun je als je goed zoekt honderden verschillende paddenstoelen vinden. Van groot tot heel klein. Speciaal voor kinderen hebben we in het Robbenoordbos dit jaar weer de paddenstoelenroute gemaakt. Deze start vanaf de parkeerplaats aan de Sluitgatweg te Wieringerwerf.  De route staat aangegeven met bordjes met een vliegenzwam erop.

Prachtmycena, met mijn hond Twirre op de achtergrond.

Een super avontuurlijke route van ongeveer 3,5 kilometer, waarbij je met het trekpontje over het kanaal gaat en via stapstenen een oversteek maakt over een waterpartij. En onderweg kun je natuurlijk allerlei paddenstoelen tegenkomen.

Kinderwagen en rolstoelvriendelijk? 
Het startpunt bij de parkeerplaats aan de Sluitgatweg is niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens, in verband met trappen en stapstenen. Er is een alternatief startpunt aan de Hippolytushoeverweg (ingang bij de Den Oeverseweg, richting camping Het Bos Roept), waarbij je de stapstenen en trappetjes niet tegen komt. Let op, het zijn deels onverharde paden dus bij nat weer kan het modderig zijn.

Kabouterroute in herfstsfeer

Ook de Kabouterroute in het Dijkgatbos is helemaal in herfstsfeer. Niet alleen door de langzaam kleurende bladeren en paddenstoelen langs de route, maar ook met nieuwe opdrachten en informatie over van alles wat je juist in de herfst kunt tegen komen. De route van circa 2,5 kilometer wordt aangegeven met kabouterpalen en start vanaf de parkeerplaats in het Dijkgatbos in Wieringerwerf.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog