www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wandelpad naar observatiehut opgeknapt

14 november 2014 Boswachter Hans Breeveld in Oostvaardersplassen

De komende week wordt het wandelpad naar de observatie hut “de Grauwe Gans” voorzien van een nieuwe toplaag. In de loop van de jaren is deze hut, die als eerste al in de jaren ‘70 in de Oostvaardersplassen is geplaatst, al diverse keren aan onderhoud toe geweest. Zo was het eerst een houten hut, die helaas halverwege de jaren ’80 door brand verwoest werd. Daarna is hij weer opgebouwd, en is toen ook het slecht begaanbare pad verbeterd.

Nu, 25 jaar later, is het pad gedeeltelijk verzakt, en dringend toe aan een opwaardering. Dit gaat komende week gebeuren. Zeker nu de Oostvaardersplassen zich in grote belangstelling mogen verheugen na het uitkomen van de film “De Nieuwe Wildernis” vorig jaar, is het aantal bezoekers aan het gebied flink toegenomen. Des te meer reden om onze voorzieningen goed op orde te hebben. We zijn natuurlijk begonnen met het Buitencentrum dat in augustus vorig jaar is verbeterd, met daarna de recreatieve inrichting van het Oostvaardersveld. Nu is “de Grauwe Gans” aan de beurt. Zodra er middelen voor beschikbaar zijn en het mogelijk is, gaan wij verder met het op orde brengen van de overige voorzieningen. Dit zal echter nog even duren.

Overlast
De bezoeker die gebruik wil maken van de observatiehut zal overlast ondervinden van de werkzaamheden. Wij proberen dit zo veel mogelijk te beperken, maar helemaal te voorkomen is het niet. Ook zullen er tijdens de werkzaamheden her en der takken en mogelijk een enkele boom moeten wijken om het werk mogelijk te maken. Ook dit wordt zoveel mogelijk beperkt gehouden.

Met vriendelijke groet,
Hans Breeveld

Hans Breeveld, boswachter van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen

reageren

geef een reactie

 • Erica Hennekes
  15 november 2014 om 14:03

  Het moet gezegd worden er wordt veel werk verzet en investeringen gedaan in de OVP. Eerst de herinrichting van het Oostvaardersveld, de drempels in de weg en nu weer het opknappen van dit pad.
  Er zijn trouwens ook foto”s van nieuw aangelegde “wolvensluizen”, die één kant op openstaan. Net een kattenluikje, als de poes niet meer naar buiten mag. Hierover wordt niets gemeld op dit blog, Wie verzint zoiets? Bestaat het in het buitenland, in gebieden waar wél wolven zitten?
  Nu maar wachten op de wolveninvasie.

  • R. van Bergen
   21 november 2014 om 09:56

   Wolven sluizen? Daar zitten de zeedijken vol mee. 😉

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog