www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Kom naar festival LOF

9 september 2019 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op de laatste dag van de zomer laden we ons op voor de herfst tijdens LOF! LOF is anders dan de meeste andere festivals. Het is een festival voor mensen die geprikkeld willen worden, en voor mensen die niet vies zijn van een beetje ‘Out of the Box’. Wel ZEN, maar niet zweverig. Gewoon genieten in het hier & nu, in de natuur.

LOF is een intiem festival bij de Oostvaardersplassen voor levensgenieters en bewuste mensen die eens iets anders willen. Bijzondere ervaringen in een stimulerende en unieke omgeving, dat is onze beLOFte. Het heerlijke vegetarische 3 gangen-diner is bij de prijs inbegrepen!

De hele dag zijn er in en rondom de festivaltent verschillende activiteiten te beleven zoals:

  • Filmhuis-zaal;
  • Silent Escaperoom met dove acteurs;
  • Kruidenwandeling en zelf kruidenboter maken;
  • Thee-proeverijen met een sommelier (thee zal nooit meer hetzelfde smaken!);
  • Installatie van Koerikoeloem van Miranda Driessen (in 2020 ook op Oerol te zien en horen);
  • Performances van virtuoos Jan Heinke;
  • Stemworkshop van Koerikoeloem;
  • Meerdere Yoga-sessies;
  • Silent Disco;

Unieke ervaringen dankzij koptelefoons

Het festival wordt midden in de natuur en naast een uniek natuurgebied georganiseerd. Daarom wordt er veel gebruik gemaakt van koptelefoons. Als LOF-ganger stel je je eigen festival samen, uit het aanbod van verschillende activiteiten.

De meditatie-sessie is bijvoorbeeld te volgen via de koptelefoon. Je kunt in de festivaltent meedoen met de docent, maar dankzij de koptelefoons kun je ook voor een andere plek kiezen, om alleen en in alle rust de sessie te volgen aan de waterkant of op een uitkijkheuvel. Daardoor kan iedereen zijn of haar eigen ervaringen creëren.

Koerikoeloem en Silent Disco

Het meest bijzondere element van LOF staat op een mooie uitkijkheuvel, niet ver van het festivalterrein. Daar staat de installatie van Koerikoeloem van Miranda Driessen. Een klankkapel bestaande uit 8 windharpen, geïnspireerd op de weidsheid van de Flevopolder. Zij zijn juni 2020 ook op Oerol te zien en horen.

Bij die installatie worden overdag ‘in een kapel van klank’ de stemworkshops georganiseerd, maar je kunt ook zelf komen genieten van de ‘soundscape van natuurtonen’. Eind van de middag speelt virtuoos Jan Heinke de voorpremière van Driessens stuk Die Entdeckung der Langsamkeit. In de avond kun je genieten van een andere een solo-performance van Jan Heinke op de uitkijkheuvel, of juist kiezen voor Silent Disco in de festivaltent.

Kom ook!

LOF wordt op zaterdag 21 september georganiseerd bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land. Het idee is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Stad & Natuur Almere en Almere City Marketing.

Liefhebbers kunnen kiezen of ze de hele dag mee doen, of juist alleen meedoen met de workshops overdag of alleen het avondprogramma volgen. LOF start om 14:00 uur en eindigt ongeveer om 21:00 uur. Koop hier je tickets voor het festival.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog