www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Bevertellingen langs de IJssel

8 juli 2014 boswachters in Overijssel

Eind juni heeft de beverwerkgroep weer een bevertelling georganiseerd langs de IJssel. In verschillende natuurgebieden zaten mensen met verrekijkers urenlang te speuren naar sporen van de bever. Wie geluk had, ving een glimp op van een bever. Ook als je die avond geen bever zag, dan nog was het genieten van de wonderen der natuur. Het ijsvogeltje werd bijvoorbeeld ook op verschillende plekken gezien en dat is altijd een genot om naar te kijken.

Hans van de Beek

 

 

 

 

 

 

Ik was één van de gelukkigen en spotte een bever in de Roetwaard. Daarnaast zijn er twee bevers in de Duursche Waarden en twee bevers in het Engelse Werk gesignaleerd. Daarnaast kwam er nog een mooie melding van mogelijke ottersporen in de Hengforderwaarden. Nou ja mooie melding ……. het is gebaseerd op de vondst van uitwerpselen waar een luchtje aan zit ……. een hele sterke vislucht.

Corné Balemans, beheerder projecten

reageren

geef een reactie

  • Marianne
    13 maart 2016 om 17:13

    De afgelopen weken heb ik tussen Deventer en olst op diverse plekken in de uiterwaatden takken met knaagsporen gevonden. Niet aan de kant v deventer maar terwolde-weksum. Echt heel leuk.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog