www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Twents pareltje

18 juli 2014 boswachters in Overijssel

Een van de pareltjes in Twente is Stroothuizen.

Het gebied ligt ten zuidoosten van Denekamp vlakbij de Duitse grens. Stroothuizen is een restant van het oorspronkelijk Twentse landschap en kenmerkt zich door subtiele verschillen in hoge, droge en lage, natte delen. Op een relatief klein oppervlak is hierdoor een verscheidenheid aan soorten te vinden.

Hans van de Beek

 

 

 

 

 

 

Hans van de Beek
Gele gloed van de beenbreek.

Tussen 2 overleggen door had ik onlangs de tijd om even een wandeling door Stroothuizen te maken en even te beseffen waar mijn werk uiteindelijk om draait; behoud en versterking van deze top-natuur voor onszelf maar zeker ook voor de generaties die na ons komen.

Hans van de Beek

Districtshoofd Slland-Twente

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog