www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hangplek

31 juli 2014 boswachters in Overijssel

Foto: Geert Euverman

 

Soms hoef je helemaal niet ver te gaan voor een opvallend natuurgebeuren. Een balk boven onze auto is ’s zomers al een paar jaar in gebruik bij vleermuizen. Blijkbaar is het de uitgelezen plek om prooien waar veel “afval” aan zit te plukken.

Elke ochtend is de voorruit dan bezaaid met vleugels, sprieten en poten van nachtvlinders. Kun je meteen mooi zien wat voor voedsel op dat moment het meest voorhanden is. De laatste tijd vinden we bijna alleen maar onderdelen van het Gammauitlje. En dat kan wel kloppen, deze zijn ook overdag actief, en je ziet ze dan veel op bijvoorbeeld de vlinderstruik, maar ze vliegen gewoon door als het donker wordt: met alle risico’s!

 

Geert Euverman

reageren

geef een reactie

  • arend
    6 augustus 2014 om 18:28

    Leuk, waarschijnlijk zitten daar grootoorvleermuizen.
    ‘Grootoren’ zijn echte vlinderjagers die ze ook vaak op locatie (hangend aan bv een hanenbalk in de nok van een schuur) oppeuzelen

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog