www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Nieuwe Wildernis in buitenbios Duursche Waarden

26 september 2014 boswachters in Overijssel

IMAG0553

Mijlpaal 25 jaar natuurontwikkeling.

Op 4 oktober wordt de boomgaard bij Infocentrum den Nul eenmalig
omgevormd tot een buitenbioscoop. Ter ere van 25 jaar natuurontwikkeling in de Duursche Waarden biedt Staatsbosbeheer een gratis vertoning van de inmiddels bekroonde Nieuwe Wildernis film aan. Iedereen is welkom.

Het is 25 jaar geleden dat de uiterwaarden van de Duursche Waarden zijn omgetoverd tot een dynamisch natuurgebied. Hierbij werden restanten van een oude geul uitgegraven en aangesloten op de IJssel zodat de rivier meer ruimte kreeg. Dankzij een nieuwe vorm van inrichting en beheer heeft er zich natuur ontwikkeld met veel variatie aan dieren en planten. Sommige ontwikkelingen waren te voorzien, maar de natuur heeft ons ook verrast. Zo is de bever er gevestigd en laat de zeearend zich regelmatig zien. Kortom: nieuwe wildernis waar we trots op mogen zijn.

Staatsbosbeheer staat graag op feestelijke wijze stil bij deze mijlpaal door de buitenvertoning van film ‘de Nieuwe Wildernis’. Iedereen is welkom, aanmelden: via www.dnw-duursche-waarden.eventbrite.nl.

Inloop: Vanaf 18:45 uur, het programma begint om 19:15 uur. De voorstelling duurt tot ongeveer 21:30 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan de filmvoorstelling.
Locatie: Informatiecentrum IJssel Den Nul, Rijksstraatweg 109, Den Nul.

Verzoek: Kom op de fiets indien mogelijk en neem uw eigen klapstoel of picknickkleed mee.

 

Jeroen Buunen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog