www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Beleef de dag van de IJssel: Dit is jouw IJssel!

26 september 2019 Boswachter Jeroen den Hartog in Overijssel

Dauwwandeling, kanovaren, wandelen, fietsen, film, struintocht, expositie, rondleiding, taxatie van je IJsselvondst, pontjespoëzie, kleien, kunst, culinair, voorlezen, muziek. En nog veel, veel meer. Dat is er allemaal te doen tijdens de allereerste Dag van de IJssel op zaterdag 28 september aanstaande. De Dag van de IJssel verbindt op diverse plekken langs en op de IJssel kunstenaars, boswachters, ingenieurs, beeldhouwers, dichters, koren en andere liefhebbers tot één groot festival van één dag.

Oerhollands

Rivieren zijn zo oerhollands. Genieten van dit landschap en de natuur kan eigenlijk het hele jaar door. Maar zaterdag 28 september is het de beleefdag van de IJssel en dan is de IJsselvallei dé plek om uit te checken. Overal aandacht voor cultuur, erfgoed, landschap, natuur, milieu én mensen langs de IJssel. Staatsbosbeheer, de Ijsselbiënnale en andere partners hebben hun handen in een geslagen om deze dag te organiseren. Maar iedereen kan aanhaken. Dat is ook juist het idee. Bewoners, culturele organisaties, culturele makers en bedrijven zelf langs de gehele IJssel kunnen een IJssel gerelateerde activiteit organiseren. Er zijn inmiddels al veel initiatieven van Arnhem tot en met de IJsseldelta bij Kampen. Check maar eens www.beleefdeijssel.nl

Feest

Onze boswachters presenteren zich in Cortenoever bij Zutphen, bij het Reevediep in Kampen en in de Duursche Waarden bij het infocentrum in Den Nul. Cultureel, landschappelijk en ecologisch is de IJsselvallei met zijn Hanzesteden en uitgebreide natuurgebieden een uniek gebied. Voor veel bedrijven, mensen en dieren is de IJssel belangrijk. Daarom willen we samen met bewoners, bezoekers en gebruikers van de rivier, de IJssel ‘vieren’ met een speciale dag: de Dag van de IJssel. Op deze dag zetten we de rivier in de schijnwerpers om het unieke van de IJssel aan het publiek te laten zien.

Naast lokale activiteiten zijn er ook IJssel-brede die ten goede komen aan de IJssel zelf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het opruimen van de uiterwaarden, educatieve activiteiten voor en door kinderen en nog veel meer.

Pak de fiets of trek de wandelschoenen aan en hou de buienradar in de gaten. Tot zaterdag!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog