www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Samen kleuren we het bos!

22 oktober 2019 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Vallende bladeren, donkere dagen komen eraan. De herfst kleurt het bos! Paddenstoelen schieten uit de grond. Herfst is een tijd die vele stemmingen kent. De vallende bladeren kunnen mensen somber maken. Maar niet de boswachters van het Vechtdal en IJsselvallei. Het team wordt namelijk versterkt met maar liefst 9 nieuwe medewerkers!

De eerste 6 mensen zijn inmiddels gestart en met ingang van 1 november komen er nog 3 nieuwe medewerkers bij. Binnenwerk is een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in teamverband aan een baan helpt. Staatsbosbeheer heeft diverse mogelijkheden om mensen in een gezonde en prikkelarme omgeving werk te bieden. Denk aan opslag verwijderen bij heidebeheer, onderhoud aan recreatieve voorzieningen zoals zwemvijvers Oldemeijer en Zwarte Dennen. Maar ook aan het vervangen van of het onderhoud aan bruggen, banken, slagbomen, noem maar op. De oude werkschuur Staatsbosbeheer aan de Vijverweg in de boswachterij Staphorst wordt de uitvalbasis van dit nieuwe team medewerkers.

De werkschuur in de boswachterij is de werkplek voor de nieuwe Binnenwerk-collega’s die buiten werken.

Inkomen en zelfvertrouwen
Binnenwerk verzorgt binnen het Rijk collectieve invulling van de Participatiewet en is een service van Uitvoeringsorganisatie Bedrijfsvoering Rijk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gaan in teamverband aan de slag als bijvoorbeeld toetsenbordreiniger, autowasser of medewerker bos- en natuurbeheer bij Staatsbosbeheer. Die neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door natuurgebieden open te stellen voor kwetsbare groepen mensen op weg naar een goede en zinvolle participatie in de samenleving. Over de samenwerking is iedereen enthousiast; er starten steeds meer teams door heel Nederland.

Binnenwerk is gemandateerd werkgever en verzorgt de werving, leiding en begeleiding. Het gaat om nieuwe banen, geen verdringing van bestaand werk. De medewerkers van Binnenwerk hebben een inkomen, sociale contacten en krijgen zo meer zelfvertrouwen. Win-win dus! Samen sterk.

reageren

geef een reactie

  • Marlène
    22 oktober 2019 om 21:06

    Wat een goed initiatief! Er is genoeg te doen als ik op de heide in Staphorst al die opslag zie. Nieuwe kansen om het paars te houden. Succes!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog