www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Er zijn er 2 jarig, hoera, hoera

27 maart 2024 Boswachter Ine Nijveld in Overijssel

Of je nu bij de kapper, de autodealer of op een verjaardag bent, het maakt niet veel uit. Zo’n achteloos gestelde vraag om een gesprek op te starten als “wat doe jij voor werk”, heeft een mega uitwerking als je antwoordt dat je boswachter bent.

Bijna altijd plopt daar een romantisch beeld op, dromerig haast. In de mailbox krijg ik ook vaak vragen van mensen die graag een dagje mee op pad gaan; leerlingen die een werkstuk moeten maken en volwassenen op zoek naar de baan van hun dromen. Ik kreeg zelfs een keer mail van een kleindochter die haar opa een dagje met de boswachter cadeau wilde doen. “Jij bent zijn verjaardagscadeau” begon ze de mail gemotiveerd, “want hij heeft altijd boswachter willen worden”.

Tja, als beelddenker zag ik mezelf al in dienstkleding met hoed op uit een doos springen of zag ik opa in een doos met een lint erom naar het bos gebracht worden, waar de dienstauto als verrassing voor hem klaarstond. Nee geen goed idee allemaal. Fijn dat er zoveel interesse is, maar iedereen meenemen kan nou eenmaal niet.

Maar hoe leg je nu simpelweg uit wat een boswachter doet? Het is zo’n veelzijdige baan en er zijn boswachters met verschillende specialisaties. Op de website van Staatsbosbeheer vind je leuke informatieve filmpjes hierover, maar veel leuker is het natuurlijk de boswachters van Staatsbosbeheer te ontmoeten en je vragen live te stellen. Dat kan in het paasweekend op het evenement Hardenberg Buiten, een buitenfeest voor het hele gezin bij het meer de Oldemeijer in boswachterij Hardenberg.

Je kunt hier boswachters uit Overijssel alle vragen stellen die je hebt. Er zijn leuke ontdekkings- tochten, creatieve activiteiten of je kunt gewoon even lekker uitrusten bij het kampvuur.

Dat wij op dit paasevenement zo sterk vertegenwoordigd zijn heeft alles te maken met het jubileum van Staatsbosbeheer. De organisatie bestaat maar liefst 125 jaar en dat mag gevierd worden!!!

Dus ga met Pasen naar Hardenberg Buiten voor je werkstuk, je gewenste opleiding of je droombaan en vergeet niet je jarige opa mee te nemen.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog