www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

125 jaar Staatsbosbeheer : Hiep Hiep Hoera, tijd voor een feestje!

11 maart 2024 Boswachters in Overijssel

125 jaar Staatsbosbeheer. Wij zijn jarig! Een jaar om te vieren hoe mooi en belangrijk de natuur is. Een jaar om te laten zien wat Staatsbosbeheer al 125 jaar doet voor het groene erfgoed van Nederland. En om onze verjaardag te vieren, trakteren we in Overijssel op een geweldig evenement: Hardenberg Buiten.

Hardenberg Buiten vindt plaats aan het meer de Oldemeijer in boswachterij Hardenberg. Het is een buitenfeest voor het hele gezin.

Wanneer? Tweede paasdag, 1 april 2024, tussen 10:00 en 16:00 uur.
Waar? Aan het prachtige meer de Oldemeijer, omringd door groene bossen. (7794 Rheeze)

Wat kun je verwachten?
• Ontdekkingstocht door de natuur: Leer hoe mooi en belangrijk bossen zijn. Ze bieden niet alleen een thuis aan talloze dieren, maar ook aan jou! Bossen zorgen voor schone lucht, verkoeling en ontspanning. Bovendien slaan ze veel CO2 op en dragen ze bij aan het klimaat.
• Ontmoet de boswachter: Onze enthousiaste boswachters vertellen je alles over het bos en de natuur. Van bosbeheer tot bijzondere dieren die er leven. Durf jij het bomenzaad te raden?
• Creatieve activiteiten: Timmer je eigen vogelhuisje, schmink je groen, bewonder oud bosgereedschap, daag jezelf uit met een trekzaagwedstrijd en nog veel meer.
• Fotomoment met de boswachter: Ga op de foto met de boswachter of stap in een echte boswachtersauto en probeer de portofoon uit.
• Kampvuur en gezelligheid: Sluit de dag af bij het kampvuur en geniet van elkaars gezelschap.

Kom met je familie en vrienden en laat je verrassen door al het moois dat de natuur te bieden heeft. We kijken ernaar uit om samen met jou een onvergetelijke dag te beleven!

Er is geen inschrijving vooraf nodig. Kom gewoon gezellig langs en sluit je aan bij het feest. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op Hardenberg Buiten.

Fijne verjaardag!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog