www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Een zomerse Ruige herfsttocht door de Duursche Waarden

13 november 2014 boswachters in Overijssel

foto Ruige tocht herfst I. brouwer

 

Ongekend hoge temperaturen voor de tijd van het jaar en de hele dag een stralende zon. Ideaal weer voor een herfstwandeling langs de IJssel en een bezoekje aan het Infocentrum IJssel Den Nul. Onder begeleiding van IJsselnatuurgids Willem toog een groep van 17 deelnemers de uiterwaarden in. Willem vertelde over de flora en fauna van het gebied , de steenovens, en het project IJsseluiterwaarden Olst. Op de nieuwe fiets-wandelbrug in Fortmond is de uitvoering van het graven van de geul momenteel goed te bekijken. Enkele deelnemers uit Nijverdal en Voorst waren bij hun eerste kennismaking met de Duursche Waarden zeer verrast. Wat een mooi gebied! Goh, dit wist ik helemaal niet en dat zo dichtbij.

Ook mevr. I. Brouwer genoot van de prachtige ruige tocht. Zij had de prijs gewonnen van een kennismakingsactie die het Infocentrum georganiseerd had tijdens de Sallandfair en de Olster Jaarmarkt. En last but not least maakte die ochtend IJsselland TV nog opnamen van het excursieprogramma en het Infocentrum. Op www.airplayradio.nl staat een link met filmpje.

Genoeg stof voor dit blogje dus. Kom, kijk en geniet !

 

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

 

Foto. Mevr. I. Brouwer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog