www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Project Paarse Poort afgerond met heidetuin

5 maart 2015 boswachters in Overijssel

Oplevering buitenruimte Paarse Poort

 

Het buitenproject, de Paarse Poort op de Sallandse Heuvelrug bij het Buitencentrum in Nijverdal, is afgerond. Gedeputeerde Hester Maij van Overijssel opende maandagmiddag de vernieuwde toegangspoort tot het nationale park.

Een heidetuin, met planten die in een goed heidemilieu thuishoren, is natuurlijk nooit klaar. Toch is maandag 2 maart het project Paarse Poort formeel afgesloten met het planten van vossenbessen.

Gedeputeerde van de provincie Overijssel, Hester Maij, wethouder Jelle Beintema van de gemeente Hellendoorn en ons provinciaal hoofd Herman Brink mochten de vossenbessen ‘terug planten’ die tijdens de start van dit project moesten worden uitgegraven.

Rond het nieuwe Buitencentrum is een heidetuin aangelegd die het publiek een indruk kan geven hoe de natuur van de Sallandse Heuvelrug er uitziet. Door het terug planten van de vossenbes is de heidetuin van het Buitencentrum weer ietsje completer geworden.

Hierna zijn we met een huifkar naar de ‘echte’ heide gereden en kon iedereen met eigen ogen zien hoe mooi de uitzichten van dit grootste aaneengesloten droge heidelandschap van West Europa is.

Met een informeel samenzijn, onder het genot van een hapje en drankje, werd in het Buitencentrum deze middag afgesloten.
Arend Spijker

gastheer Nationaal Park Sallandse Heuvelrug

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog