www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

AV01 gespot in Duursche Waarden!

10 maart 2015 boswachters in Overijssel

Is er hier sprake van een waarneming van een vliegtuigspotter? Nee hoor. Het betreft een waarneming van een vliegende deur. In de Duursche Waarden!

Op de eerste meteorologische lentedag! Deze deur was geringd. Met de verrekijker was de letter/cijfer combinatie AV01 af te lezen. Met deze code is het levensverhaal van deze vliegende deur te achterhalen. Het betreft hier een deur van het mannelijk geslacht. Uit de biometrische maten/gewichten verhoudingen en laboratoriumonderzoek van DNA uit een donsveertje is dit gebleken. De deur komt uit de Brabantse Biesbosch en is daar onderzocht en geringd.

Eén van de waarnemers vertelde dat deze vliegende sensatie zelfs een kwartier lang boven zijn hoofd bleef hangen. Met een spanwijdte van tot wel 2,5 meter moet dat heel indrukwekkend geweest zijn. Er was dus voldoende gelegenheid om te fotograferen. Zelfs tijd voor het maken van een ‘selfie’. Eerder was er al sprake van een exemplaar dat met takken sjouwde. Zou het dezelfde zijn? Deze vliegende deuren worden in Nederland steeds vaker waargenomen. Als wintergast uit de noordelijke landen en sinds 2006 ook met enkele broedgevallen. Deze deur is nog jong. Hij komt nog maar net kijken (2014) maar brengt nu al het hoofd van natuurliefhebbers op hol. Een vliegende deur boven de IJssel. Geweldig!

Het oplossing van de titel van dit artikel ? Kijk op: http://waarneming.nl/waarneming/view/98348379

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog