www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Alles heeft zijn tijd

12 mei 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
Naar Buiten

Naar Buiten (maart 2017)

Dit wordt een bijzonder blog. Met heel veel plezier heb ik u de afgelopen jaren mee laten genieten van vooral de mooie momenten uit mijn boswachtersperiode aan de IJssel. Ik nam u mee naar buiten. Ik probeerde mijn verwondering en enthousiasme voor al wat leeft op u over te brengen, in de hoop dat u zelf ook de kriebels kreeg om op ontdekking naar buiten te gaan. De paden op, de lanen in.

Blogonderwerpen

Ik nam u mee door de seizoenen. Ik schreef over de ontluikende essen en over de kievietsbloemen in de lente. Over de zomerse bloemenpracht bij het Infocentrum, of het bloemenlint langs de wegen in Zwolle. Over de herfstkleuren en overwinterende vleermuizen. Ik hield u op de hoogte van de ontwikkelingen van de eerste vijf jaren van Infocentrum IJssel Den Nul. Van activiteiten binnen in het centrum en van het onderhoud en verfraaiing van het  buitenterrein. Ik schreef over de opknapbeurten van het natuurbad de Lange Kolk en over de drijfbrug en het trekpontje. Ik gaf het podium aan diverse personen en organisaties die onze mooie riviernatuur onder de aandacht brachten met vrijwilligerswerk of projecten. Ik schreef over de diverse samenwerkingen en over excursies met scholen en boomfeestdagen. Ik schreef over flora en fauna.

Follow the sun

En vandaag……vandaag neem ik afscheid van mijn bloglezers. Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Ik heb als boswachter en als Anja veel zaadjes mogen uitstrooien. Vele zaadjes zijn tot wasdom gekomen en dragen vrucht. Andere zaadjes hebben meer tijd nodig en zullen verzorgd gaan worden door nieuwe boswachters. Ik ben dankbaar dat ik bijna tien jaar bij Staatsbosbeheer mocht werken. Nu is het tijd voor een nieuw avontuur. De song en de begeleidende tekst in deze link geven heel mooi mijn motivatie hiervoor aan. Ik ga de zon achterna.

Bedankt!

Graag wil ik mijn lezers bedanken. En heel graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om iedereen waarmee ik zo fijn mocht samenwerken vanuit mijn hart hiervoor te bedanken. Deze contacten hebben mijn leven verrijkt (en dat maakt mijn afscheid best wel een beetje emotioneel). Ik wens iedereen het allerbeste en veel verrijkende momenten in de natuur toe.
PS: recentelijk bezocht ik de film Down to Earth. Met hart en ziel wil ik u hierop graag nog  wijzen.

Met hartegroet,
Tot 1 juni IJsselboswachter en daarna avonturier Anja

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog