www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Over scheurende broeken en bronstige reeën

16 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

‘T is zondagochtend 7 uur. Met een zak croissantjes onder mijn arm ga ik het buitencentrum in. Overal is het stil. Nijverdal slaapt nog, maar de natuur ontwaakt. Al om 6.15 uur ging de zon op en stonden filmregisseurs Jeffrey en Yannick op het uitzichtpunt Noetselerberg om dit vast te leggen op film.

Doel van deze dag was het maken van een heel kort promotiefilmpje van de Sallandse Heuvelrug. Ook mijn communicatie-collega Gerard was aanwezig voor een making-of fotoreportage van de film. Aan alles was gedacht; script-check, techniek-check, ontheffing-check.

Na de sfeervolle zonsopgang werden er wat natuurshots gemaakt en kwam de recreantenstroom op gang. En net als je lekker bezig bent gebeurd er van alles tegelijk.

Onze filmmannen waren druk bezig met het in beeld brengen van een groepje stoere mountainbikers toen ik ineens 5 meter van me af 2 reeën zag lopen. De bok was duidelijk gecharmeerd van de geit en zo in de ban van haar dat hij mij helemaal niet zag staan. Prachtig!

Wat jammer dat de filmmannen net de andere kant op aan het filmen waren. Gelukkig was Gerard daar nog met zijn fototoestel. Geluidloos wees ik Gerard op de reeën. Enthousiast zakte Gerard op zijn knieën om dit unieke tafereel vast te leggen ….toen ik een scheurend geluid hoorde, gelijk gevolgd door “oh jee”.

Tranen liepen me over de wangen van het lachen. Tijd voor een time-out zou je denken. Gerard zijn outdoorbroek was niet tegen de plotselinge manoeuvres bestand en op meerder plaatsen gescheurd.

Ai niets meer aan te doen, maar zowel de bronstige reeën als de mountainbikers zijn in beeld gebracht. En de film……die kan wat mij betreft niet meer stuk!

Ine Nijveld

Boswachter Sallandse Heuvelrug / Borkeldfoto ree voor blog_klein

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog