www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gezellig samenzijn met natuurvrienden

3 februari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Het is een zonovergoten winterse zondagmiddag. Een blauwe lucht, een laagje sneeuw op velden en bomen. Buiten spelende kinderen. En overal zie ik veel wandelaars op de been. Ook op de Wilhelminabrug is het druk. De IJssel is buiten haar oevers getreden. En dat levert een mooi Deventer plaatje op. Voorzichtig rij ik over de nog met sneeuw bevroren straatjes op de Worp naar het buurthuis. Daar zal deze middag de nieuwjaarsreceptie van het IVN Deventer plaatsvinden. (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid).

Deventer met hoogwater vanaf de Worp (Archieffoto, 2011)
Deventer met hoogwater vanaf de Worp (Archieffoto, 2011)

logo IVNDe Deventer afdeling bestaat uit ruim honderd enthousiaste leden. De ‘harde’ kern ken ik al vele jaren. Door voorzitter Mike Hirschler werd ik gevraagd een presentatie te verzorgen over Staatsbosbeheer en mijn werk. Aan dat verzoek gaf ik graag gehoor.

Het is gezellig druk in het buurthuis. Het mooie winterweer en de gladheid hebben tientallen IVNers er niet van weerhouden elkaar hier binnen te ontmoeten. Na Mike’s welkomstwoordje en terugblik op een bewogen 40 jarig jubileumjaar en vooruitblik op de vele activiteiten die weer geprogrammeerd staan is het mijn beurt. In boswachtersuniform compleet met hoed, rugtas en verrekijker kom ik op. Ik doe alsof ik in de uiterwaarden loop. Daar kom ik behalve vogels ook een groep mensen tegen in outdoor kleding en stevige stappers. Dat moeten natuurliefhebbers zijn ! Ik maak een praatje. En er ontspint zich een interessant gesprek. Ik beëindig de voorstelling met een gedicht over de IJssel. Er volgt nog een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en drankje.

Door het enthousiasme tijdens de receptie is een foto maken er bij ingeschoten. Daarom een sfeerfoto van een collega met Deventer gezien vanaf De Worp bij hoog water.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswacher Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog