www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vrouwen en mannen die op onze natuur passen

22 februari 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Hans van Wieren“Wij verkeren zo graag in de vrije natuur omdat deze geen mening over ons heeft”, is het dat? Waarom ik van de natuur houd, van de stilte, van de vogels die nu al fluiten ’s morgens vroeg als ik door het bos fiets op weg naar mijn werk? Weet het niet. Het fietstochtje elke dag door het Twickel op weg naar mijn werk, naar de hectiek van een mediabedrijf als RTVOOST werkt zalvend, werkt als een warm bad, een warme deken.  Ik houd van de stilte, het ruisen van de takken, de wind, de oerkracht van de zee. Het is die andere wereld van Radio Oost waar ik al heel lang achter de microfoon zit. Eerst als verslaggever, nu als presentator. Een wereldbaan met lieve leuke collega’s. Waar ik mensen aan de andere kant van de microfoon ontmoet van allerlei pluimage. Boeren, burgers en buitenlui. Politici, bestuurders, topsporters. Ik mag ze interviewen met een glimlach of met het mes tussen de tanden overigens altijd met respect.

Met  soms ook bijzondere ontmoetingen met mensen die een verhaal hebben. Over hun drijfveren, ambities. Vooral als mensen zich willen geven en iets van zichzelf willen laten zien zijn het bijzondere ontmoetingen. En die vinden dan meestal plaats zo rond de klok van 16.40 ….als de weekgast zich meldt voor een iets langer gesprek. Zoals afgelopen week boswachter Ine Nijveld of eerder haar collega Arend Spijker op die prachtige plek de Sallandse Heuvelrug.  Ik heb iets met die mensen. Is het omdat zij op “ons bos”passen? Waar ik me zo thuis voel? EEN met de natuur als ik me zondagmorgen zoals afgelopen week in ’t Twickel door weer en wind afbeul op de mountainbike en als beloning koffie met appelgebak mag nemen in ’t Hoogspel in Delden?  Denk het wel als ik nu naar buiten kijk even wegdroom vanachter mijn computer en me voorbereid op een uitzending en denk …waar zou Ine nu lopen? En Arend, heeft ie weer een korhoen gespot op zijn prachtige werkplek? Heerlijk buiten in de regen? In weer en wind? Onder een waterig zonnetje?

Ach, niet zeuren Van Wieren, jij mag zondag weer op de mountainbike door het prachtige Twickel jakkeren of lekker hardlopen vanavond vanuit Hengelo naar Enschede langs de vijvers bij de fietssnelweg F35,  waar een prachtig stukje natuur is gerealiseerd.  Dan mag je weer weg  achter de computer. Want de lente is bijna online. En is het extra genieten in de tuin van Nederland waar de vrouwen en mannen van Staatsbosbeheer op onze bossen, heidevelden, waterrijke gebieden passen. De stilte van de natuur heeft veel geluiden. En ik geniet er elke keer weer van.

Hans van Wieren                                                                                                                                            RTV Oost                                                                                                                                            

Klik hier om alle uitzendingen met Ine te beluisteren en kies ‘gemist’.

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog